Илиан Илиев: Наградата не е само за мен, а и за Петьо Костадинов и Боян Пейков

136

Наставникът на Черно море Илиан Илиев получи награда за треньор на годината във Варна, а след церемонията обяви, че призът не е само за него.

“Ценна е наградата. Тя е за тримата треньори, които сме – аз, Петьо Костадинов и Боян Пейков. Аз съм лицето, но на практика цялата работа я вършим всички заедно”, каза той.

————————

Искате да изенадате половинката си с романтичен жест? Хотел “Елеганс” ще ви помогне да остане “без думи”

————————

“Аз мисля, че можехме да постигнем повече. Не, че сме длъжници, даваме максимума, но друго ще е да вземем награда когато си спечелил квота за Европа или си спечелил купа или си влязъл в тройката. Но пък тези мачове, които направихме в началото на 2019 г. до юни месец, показват, че отборът има потенциал и важното нещо е, че хората повярваха и се идентифицираха с клуба. Доста фенове ни подкрепят, което е добре за футболистите”, каза още той.

Запитан дали и неговата призова тройка е такава – Мартин Минчев, Родриго Енрике, Исмаил Иса, той отговори: “Вижте, тези награди са индивидуални, но в един колективен спорт всеки е зависим от човека до себе си. Винаги съм казвал на футболистите, че най-голямата награда за един треньор е когато можеш след мач като влезеш в съблекалнята и всички футболисти да ги погледнеш в очите. Сега, че един е повече в светлината на прожекторите, а други не толкова, е нормално за колективния спорт. Искам да поздравя и момчетата до 19 години, които спечелиха титлата. Това показва, че имаме самочувствието и като клуб да се борим със силните в България. Те повечето момчета са и при нас в мъжкия отбор, което пък показва, че ние не се страхуваме да им даваме на шанс”.