Илиан Илиев: Кръстев е наплюл Сердюк. Ако бяхме паднали 0:1, щяхме да сме с равни показатели с Левски

30

Треньорът на Черно море Илиан Илиев призна, че обстановката на „Герена“ е била такава и заради това се изнервил мача. Илиев иронизира поведението на привържениците на Левски, които цял мач го псуваха и заради това им е „ръкопляскал“.

„Обстановката беше такава, хубава атмосфера. Публиката на Левски подкрепяше своя отбор и при всяка спорна ситуация „скачаше“. От картоните, които са, говорих с Цецо за жълтия му картон. Каза, че не е преценил ситуацията. Всички други са оспорими картони. Съдията, вместо да успокои обстановката, тръгнахме наобратно. Почти всяко единоборство – фал и картони. Предупредихме и Сердюк на почивката, така и стана. Като цяло, влизането в мача – Левски влезе по-добре. Плод на разколебаване. Второто влязохме по-добре и мачът след изгонването на Сердюк беше друг. Успяхме да организираме контраатаки, но нещастие при гола. Тръгнахме да изравняваме при 0:1, а това не е добре за преките мачове, но футболистите тези неща не ги преценяват вътре на терена“.

„Първият картон на Димов – рамо в рамо. Курьор оспорва – фаул срещу него. Кръстев го е наплюл, а Евгени тръгна и малкият падна. Жълт картон се вдигна на Влатко и Виктор. На мен, на физиотерапевта картон, така че провокацията срещу Жека е част от играта наклони везните. Левски с човек повече създава трудности за другия. Ядосан съм, че Левски вкара втори гол“.

“Наистина много нервен мач. Създаде се такава обстановка. Много картони и фаулове, на мен, на физиотерапевта, на шофьора може да е дал. Искахме да влезем добре, но стана обратното и Левски влезе по-добре в мача. На полувремето говорихме, че 5 човека висят с картони и трябва да сме внимателни. Женя искал да играе с топката, след изгонването му обаче мачът тръгна в друга посока.

В моменти, където успявахме да направим атака с по-малко хора, нямах никакви претенции. Ако паднахме с 1:0, щяхме да сме с равни показатели с Левски – 1:0 във Варна и 0:1 тук. Нямам обяснение защо имаше 7 минути продължение. Не им стои добре на опитни футболисти в 100-ата минута да им вкарат гол. При 2:0 нещата са по-различни.

Левски при Мъри върви нагоре. Факт е, че тези картони от първото полувреме натежаха през второто. Агресия нямаше, повечето картони можеха да не се вдигат. Губим пети мач от началото на сезона. Равните натежават повече. Ще натежат и многото картони. Не само Женя ще липсва, но и много хора с 4 картони има.

Третото място ни е целта. Утре ще видим на кое место сме и как ще ни е програмата”, завърши Илиев.