Илиан Илиев: Зимната пауза трябва да е много по-кратка. С ръководството се разбрахме с 2-3 думи

120

Старши треньорът на Черно- море Илиан Илиев говори в интервю за dsport и Дарик радио за това колко време най-малко ще е необходимо за подготовка на играчите преди да се продължи евентуално първенството, за да навлязат в някаква форма и как се готвят те в момента. Той сподели, че трябва да бъде премислена голямата почивка през зимната пауза в първенството.


Налага ви се извънредно бизнес пътуване до Варна? Хотел “Елеганс” в центъра е перфектният ви избор на локация


 

Илиан Илиев съобщи, че всички чужденци в отбора продължават да са си във Варна. Останалите също са си в града, като по родните си места са Дани Кики в Пловдив, Мирослав Енчев в Стара Загора и Денис Ангелов в Девня.

„Имаме тренировъчна програма, която сме задали на всички и всеки се опитва да я изпълнява. Бягат, където е разрешено, изпълняват упражнения в домашни условия, които им пускаме през ден да ги правят. Когато нещата се върнат в нормалния си ритъм, се надявам да не сме загубили много физически, докато игрово със сигурност няма да сме в добро състояние. Като няма игра с топка е проблем за всички футболисти”, каза Илиев.

————————-

Efbet с нов уникален бонус – 1000 лв. за казино. Регистрирайте се за секунди тук!


————————-

На въпроса има ли някаква договорка между ръководство и играчи за частично намаление на заплатите им в условията на извънредната ситуация, той отвърна:

„При нас ситуацията се изясни много рано. Всичко е решено, нямаме драми. Не мисля, че трябва да го обсъждаме на обществено място. Футболисти и ръководство с 2-3 думи се разбрахме. Не мисля, че това е нещо, което публично трябва да се афишира. Повече сме притеснени за останалите хора с други професии. Има такива, които са останали без работа, други, които са съкратени…. Това са притеснителните неща”.

Запитан за позицията на Черно море дали трябва да се доиграе първенството след извънредното положение и под каква форма, специалистът отвърна:

„Ние вече го казахме. Първото и най-важното е да се спре разпространението на този вирус. Когато това се случи, вече ще се мисли според времето, което остава при какъв формат може да се завърши първенството….От УЕФА, знаете, бяха категорични, че всички първенства трябва да се завършат. Който не завърши първенството, няма да участва в евротурнирите”.

„Ние трябва да си премислим тази почивка през зимната пауза. Виждате какво беше времето тук, когато ние бяхме в Турция. Почти идентично. През това прекъсване от 10 декември до 15 -20 февруари може да си продължава първенството и ако евентуално някъде падне сняг да оставим резервни дати до края на май. Трябва да се съкрати тази дълга почивка. Аз съм играл в Португалия. На 19 декември плюс-минус един, два дни имахме последен кръг, след който ни пускаха до Коледа. Прибираш се тренираш, до 31-01 си в почивка и продължаваш първенството от 10-и януари. А при нас заради дългата почивка става така, че свършваме в края на май и започваме да тренираме на 10 юни”, каза още треньорът. Според него, ако се стигне до продължаване на първенството след извънредното положение, ще са необходими 10 дни до 2 седмици за футболистите, за да влязат, колкото могат в някаква форма преди мачовете.