Илиан Илиев: За всеки треньор е добре да има футболист като Георги Илиев

75
Илиан Илиев

Ще продължи ли Георги Илиев с футбола или ще окачи обувките на пирона? Това е големият въпрос, който вълнува привържениците на Черно море в момента.

За „Народно дело Седмицата” 37-годишният капитан обяви, че ще вземе решение след края на сезона, който завършва на 24 май. Това означава, че в края на месеца или най-късно в първите дни на юни на „Тича” ще са наясно дали ще продължат да разчитат на най-добрия си футболист.

————

Хотел “Елеганс” в центъра на Варна – уникално място за бизнес пътуване или семейна почивка на най-достъпните цени

————

„Честно казано, не съм мислил по този въпрос. В мислите ми са само оставащите срещи през май. Но щом ме питате за бъдещето ми, ще ви кажа, че то ще стане ясно след разговор с треньора и ръководството след края на сезона.”, заяви за „Народно дело Седмицата” Георги.

Също за нашия вестник треньорът на „моряците” Илиан Илиев отговори дипломатично, когато бе запитан дали Георги Илиев влиза в сметките му за другото първенство.

„Единственото, което мога да кажа, е че за всеки треньор е добре да има футболист като Георги Илиев.”, заяви Илиан Илиев.

В момента Георги Илиев е с 439 мача и 82 гола в Първа лига. Той само на 15 мача от рекорда по изиграни мачове в елита на Марин Бакалов – 454. Простата аритметика сочи, че ако Жоро продължи да играе, ще подобри брадясалото постижение през есента.

Иначе за родния си клуб Жоро е записал 316 мача и 71 гола при майсторите. По изиграни срещи е четвърти след Тодор Марев – 422, Стефан Богомилов – 353, и Димитър Боснов – 343, а по вкарани голове – втори, след Стефан Богомилов, който има 162.