Илиан Илиев: Вземаме максимум двама нови играчи

67

“Важното е да сме живи и здрави. Другите неща ще ги постигнем”. С тези думи треньорът на Черно море Илиан Илиев започна първото си изявление за 2020 г. Специалистът беше категоричен, че зимната селекция на “Тича” ще бъде скромна откъм количество.

“Тази вечер пристига бразилският външен халф с ляв крак. Евентуално някой още нападател, ако намерим подходящ, можем да го вземем. Повече нови няма да има. Сега, зимата особено, няма голям избор”, коментира Илиев.

“Целите са ясни – да се подготвим добре за да се преборим за първата шестица. Борбата е доста сложна. Можехме да си я решим през първия полусезон с няколко победи вместо равенства, но така стана, че не можахме. Няма да е лесно, но и на другите няма да им е лесно”, каза още специалистът.

Според него, това, че пролетния полусезон започва доста рано, на 15 февруари, е добре. “Ние започваме сезона най-рано от цяла Европа, още в средата на юли, а в същото време го завършваме най-късно. Приключваме на 28-30 май и след това започваме подготовка на 10 юни, което е абсурдно. Смятам, че дори трябва да стартираме втория полусезон още по-рано за да може футболистите да имат поне месец почивка през лятото, което го нямат от няколко години”, допълни Илиев.