Жоро Илиев проведе среща с феновете. Ето какво обявиха от НФК Черно море този следобед

373

От Националния фенклуб на Черно море излязоха с нова позиция относно разразилия се скандал в клуба с освободени футболисти. Днес те са се срещнали с доскорошния капитан на тима Георги Илиев.

Ето какво написаха в официалния си профил във фейсбук този следобед от организацията на привържениците: 

“След като вчера Ви споделихме позицията на едната страна, смятаме, че сме длъжни пред себе си и пред всички други фенове на Черно море да обърнем нужното внимание и на другата. Часове след публикуваното от нас изявление, в което ви представихме резултатите от проведената среща с ръководството, с нас се свърза самият Жоро Илиев, който пожела да даде своето обяснение по случая. На първо място му благодарим и дълбоко адмирираме тази негова постъпка, която сме сигурни значи много за всеки един привърженик на отбора. Въпросната среща се състоя още днес, веднага след контролата на „Тича”.

Преди да Ви запознаем с нея, нека се върнем на вчерашната ни публикация, която се стори доста крайна на някои хора, а днес вече очевидно е забелязана и от доста медии. Единственото, което целяхме с нея, както и единственото, което целим вече няколко седмици е да се доближим крачка по-близо до истината, с ясното съзнание, че във всеки момент можем да поемем критики по свой адрес. В нито един момент ние не сме заявили, че се отричаме от Жоро или от нещата, които той е направил за Черно море и днес това беше окончателно разяснено между нас. Ще го докажем и в бъдеще, когато той отново стъпи на „Тича”, дори и като играч на друг отбор. Да се върнем на въпросната среща. На нея той отново изрази своята болка и обида от случващото се и разкри подробности около провелото се разследване, както и желанието си за диалог с ръководството на клуба. Жоро е категоричен в своята невинност и той, както и останалите замесени настояват въпросните доказателства срещу тях да бъдат представени на обществеността. Предвид задънената улица, в която се намира случая и цялото объркване, което е обзело цялата черноморска общност, смятаме, че това е единственият начин истината да бъде разкрита. Продължаваме да правим всичко по силите си и Ви молим да проявите разбиране! Всяка нова информация, която достигне до нас, ще достигне и до всеки един фен на Черно море. И в този ред на мисли, за пореден път Ви напомняме-не се поддавайте на провокации от страна на медиите, тяхната единствена цел е да злепоставят, както клуба, така и замесените футболисти и всички, които милеят за Черно море!”