Жоро Илиев: Пожелавам на феновете мачове в евротурнирите и да докараме стойностен чужд тим

101
Жоро Илиев

Легендарният футболист на Черно море Георги Илиев даде специално интервю за Sportal.bg, в което говори за амбициите на „моряците“, престоя си в Локомотив (Пловдив) и ЦСКА, както и за разделението между феновете, подкрепящи ЦСКА-София и ЦСКА 1948.

„Настроението в отбора е нормално. Времето промени плановете на треньорите за тренировъчния режим. Нямаме избор, трябва да се съобразяваме с това. Целта ни е да влезем в шестицата. Ако бъде постигната тази цел, търсим нещо по-високо. На този етап не виждам как някой може да се противопостави на Лудогорец като организация и футболни качества. Левски и ЦСКА също имат добро ниво, което трудно може да се достигне от другите отбори в групата. Във футбола винаги е имало футболисти на по-голяма възраст. Ние ще играем още малко. Време е и тези след нас да поемат отговорността и да бъдат професионалисти“, започна Илиев за Sportal.bg.

„Не можем да кажем къде ще сме след определени години, но треньорството е един от вариантите. Първата ми шампионска титла беше с Локомотив (Пловдив). Това беше най-запомнящото се събитие, защото титлата беше първа за Локомотив. Страхотни емоции ,които едва ли ще забравя. ЦСКА имаше страхотен период с 20 равностойни футболисти. Разликата, с която триумфирахме, доказа качествата на отбора и състезателите. Двете ми титли са емоции, които пожелавам на всеки да изпита. Най-лошият ми спомен са контузиите, но те винаги са били част от нещо хубаво. Нека не говоря за лошите неща. Имам доста приятели в ЦСКА 1948, но нямаше нищо конкретно за трансфер, нито сме водили разговори. Разделението е доста жалко за всички истински фенове на ЦСКА. Пожелавам на феновете на Черно море да изпитат емоциите, които имаше преди 7-8 години – мачове в евротурнирите и да докараме стойностен отбор от чужбина. Договорът ми с клуба е до лятото, но нека не правим планове”, завърши опитният футболист.