Жоро Илиев: И шестимата сме чисти! 21 години съм в този клуб, тези два дни са ад за семействата ни (ВИДЕО)

860
Жоро Илиев

Резултатите от полиграфа на изгонените шестима футболисти от Черно море са отрицателни за нарушаване на феърплея във футболния мач срещу ЦСКА. Легендата на „моряците“ и капитан на отбора Георги Илиев и съотборниците му са се явили доброволно на детектор на лъжата, разкри самият Илиев в ексклузивното интервю за bTV.

————

Хотел “Елеганс” в центъра на Варна – уникално място за бизнес пътуване или семейна почивка на най-достъпните цени

————

Шестимата играчи – Георги Илиев, Петър Витанов, Виктор Генев, Пламен Димов и вратарите Георги Китанов и Иван Дюлгеров, бяха отстранени от тима преди мача с Лудогорец от последния кръг на Първа професионална лига.

„Не знам от колко време вече не сме част от отбора, шест момчета. Това е решение на ръководството. Тяхно право е и мисля, че трябва да го обявят в следващите дни. Появиха се много слухове, тиражираше се в медиите, че шест човека сме играли симулативно срещу ЦСКА в последният мач. Това беше изключително тежко за нас.“, започна Илиев.

„Явихме се доброволно на полиграф, който ние си организирахме. Явихме се доброволно, отговорихме на въпроси, касаещи точно дали сме играли симулативно, дали сме получавали пари, дали някой се е свързал с нас. На всички шест човека резултатите от полиграфа са, че сме искрени, така че всичко, което излиза по медиите е една долнопробна лъжа. Не знам кой, как и защо целеше това цялото нещо. Всеки си има някакви версии, аз не смея да изразявам версии, защото тези два дни са истински ад за мен и моето семейство, и за семействата на другите момчета. Срамно, изключително жалко и пошло е да се спекулира с моята личност и с личността на тези момчета.“.

„21 години съм в този клуб, 21 години, от които 12 години в мъжкия отбор. 7 години съм бил капитан на този клуб и по този начин да се опетни моето име… Първоначално го помислих за някаква шега, впоследствие изби ярост, гняв, но това е нещо, което беше много тежко за мен. Не знам как бих го приел това нещо, че се случи, но съм тук, за да кажа, че няма такова нещо и това е една долна лъжа и всички шест човека сме чисти.“, продължи Илиев.

„Тези два дни минаха в доста мисли, доста безсънни нощи. Мисля какво да правя. Изчаках малко, за да не взимам първосигнални решения, изчаках да взема най-доброто решение и мисля, че това, че се подложихме на полиграф е най-правилното, което можеше да направим ние шестимата, за да си изчистим имената, цялата тиня да измием от себе си. В крайна сметка истината винаги ще възтържествува, в това съм убеден. Не знам дали ще играя футбол… не знам.“

„Чисти сме. Тези, които ме познават, въобще дори не могат да си помислят, че мога да направя такова нещо. Цялата работа е срамна за мен. Цялата работа, която се съчини, целият този фарс, цялата лъжа. За мен е изключително срамно и болно. Аз не знам как да обясня на децата си всичко това, което се случва.“.

„Два дни се съмнявам в абсолютно всеки, който някъде има някаква връзка с това нещо. Не обвинявам никой, защото нямам никаква идея кой е крив и кой е прав. Просто за мен и за другите момчета, целта е да си изчистим имената.“.

Илиев попадна сред избраниците на новия национален селекционер Красимир Балъков: „Естествено, че ще отида. Когато Краси Балъков те привика под знамената, естествено, че няма друг вариант освен да отидеш да се бориш.  Със сигурност обаче ще ни е много трудно и на мен, и на Виктор Генев, че и на Мартин Минчев, който е само на 18 години, и не знам как ще тренираме, как ще играем, но в крайна сметка сме мъже. Мъжеството трябва да водещо, така че мисля, че ще се справим.“, завърши той.