Дубала свали Любимец-13 от върха в Първа лига. ЦСКА поведе в класирането без игра

45
Дубала

Първа лига от МФЛ-Варна си има нов лидер. Това е отборът на МФК ЦСКА, който оглави класирането след 17-ия кръг на надпреварата без дори да е имал мач. Причината е, че „червените“ записаха служебна победа над отказалия се тим на Godzila, а Дубала победи с 2:0 досегашния първенец Любимец-13. Двубоят бе доста оспорван, а Ивайло Станчев и компания реализираха по един гол в последните минути на двете полувремена. Красен Костов откри резултата в 19-ата, а Мартин Богданов удвои в 38-ата. Така двукратните шампиони вече са първи с 38 точки, а Любимец-13 е с една по-малко. Дубала е трети с 33.

Лудогорец Доброплодно се изкачи на четвъртото място в таблицата след инфарктен обрат от 0:2 до 3:2 срещу МФК Волов. Символичните домакини дръпнаха в резултата с два гола на Росен Иванов в 10-ата и 17-ата мин. „Орлите“ върнаха един гол чрез Мартин Димитров в 19-ата, а след почивката Стоян Стоянов в 25-ата и Валери Даскалов в последните секунди донесоха ценните три точки на тима си.

За изкачването на Лудогорец нагоре в класирането помогна и загубата на Балерини с 0:1 от МФК Макао. Единственият гол в двубоя вкара Емил Илиев в 23-ата мин. Така тези два тима, заедно с Доброплодно са с по 28 точки.

Веднага след тях седми с 26 е СОД-DSC, който би с 4:1 МФК Пекарни Чочо. Светлин Станчев и Момчил Димитров дадоха добър аванс на „охранителите“ до осмата мин., а Билюр Мустафов върна едно попадение в 15-ата. През втората част Никола Петров и Данаил Дичев направиха победата за тима си още по-убедителна.

МФЛ-Варна, Първа лига – 17 кръг:
МФК Пекарни Чочо – ФК СОД-DSC 1:4
МФК Макао – МФК Балерини 1:0
МФК Волов – ФК Лудогорец Доброплодно 2:3
МФК Дубала – ФК Любимец 13-Варна 2:0
МФК ЦСКА – МФК Godzila 5:0 (служебно)

Със съдействието на ХОТЕЛ “ЕЛЕГАНС” в центъра на Варна