Драматични мачове в националната лига по футзал през уикенда

37
футзал

С много драма бяха белязани няколко мача от 1-ия и 2-ия кръг на Националната лига по футзал във Варна. В среща от първия кръг в събота Черно море отстъпи драматично в зала “Владислав” срещу столичния ФК “Г”, съобщава “Дарик”.

Момчетата на Свилен Иванов имаха преднина от 2 гола до 12-ата минута, но в последните секунди инкасираха загуба с 3:4. Точни за “моряците” бяха Павлин Кузов -2 и Алексей Степанов. За гостите се разписаха Симеонов, Станчев и Бошнаков -2.

На другия ден Черно море, който стартира лигата без реално една тренировка, успя да спечели мача си срещу Левски с категоричното 3:0. Варненци поведоха с 1:0 след гола на Кирил Наумов в 26-ата, а второто и третото попадение на Кузов и Табаков паднаха в последните секунди на мача.

Ден по-рано “сините” бяха изковали много трудна победа над другия варненски тим Черно море-Мания с 3:2. И тук победният гол за Шутев и компания падна в последните секунди. Момчетата на Пламен Стойков водеха с 2:1 до 35-ата минута с голове на Младенов и Нишанян, а за гостите се бе разписал Койчев. Александър Димитров изравни, а в последните секунди отново той донесе успеха на “сините”. Домакините смятат да подадат жалба срещу съдийството заради обстоятелствата при изпълнение на фаул преди инкасирания последен гол.

На следващия ден “Маниаците” отстъпиха с 2:5 срещу ФК “Г”. Младенов и Стойков се разписаха за варненци, а за гостите точни бяха Пламен Петков, Христо Петков, Бошнаков – 2 и Симеонов. В последния мач шампионите от Варна сити бяха безапелационни срещу ФК Русе с 10:2. Бахъров, Петев, Несторов, Иванов – 2, Марев,Димов -2 и Радев – 2 бяха точни за шампионите. За русенци се разписа на 2 пъти Меджнун Мехмедов.