Долни чифлик също се сдоби с нов стадион (снимки)

6

unnamed

Във Варненска област бе изграден поредния нов стадион – в Долни чифлик. Стадион “Тича” е с изкуствена настилка и е оразмерен съобразно действащите правила и нормативи, като отговаря на изискванията на УЕФА и БФС за провеждането на официални футболни срещи.

Около игрището има леакоатлетическа писта с изуствено покритие. Трибуната за зрителите е със 732 седящи места, разположени успоредно на дългата страна на игралното поле. Тя е разделена на три блока – централен и два странични. Към двата странични блока са предвидени места за хора с увреждания. В централния блок „С“ има 160 места, от които 52 са във VIP-ложата, а останалите 78 са общодостъпни. Двата странични блока са оборудвани с 560 седалки, плюс 6 места за хора с увреждания и още толкова за техни придружители.

В югозападната част на спортния комплекс „Тича” е изградена обслужваща сграда, която се намира непосредствено до паркинга. Тя има две функции и затова в нея са обособени две главни зони за достъп – едната е смесена /за спортисти и посетитети/ с модерно санотирано-битови помещения, а другата е само за спортисти и спортно-технически лица. Те разполагат с модерни съблекални, помещения за релакс, има лекарски кабинет, стаи за съдиите. Паркингите са разположени в непосредствена близост до обслужващата сграда и трибуните и на тях има служебни места, места за инвалиди и за посетители. Комплексът е оборудван с нов резервор за вода и пречиствателно съоръжение.

На новия стадион ще се играят всички домакински срещи на ФК „Тича”, който до момента домакинстваше на варненския стадион “Младост” в Североизточната “В” група. Изграждането на стадиона стана с финансиране по Програмата за развитие на селските райони.

unnamed (1)unnamed (2)