Димитър Бербатов се срещна с представители на футболните клубове във Варна (СНИМКИ)

141

Кандидадът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов се срещна днес с представители на футболни клубове от Варна и региона. Той ги запозна с идеите си в хотел Golden Tulip. Заедно с него бяха и някои представители на екипа му – адв. Петър Величков, Косьо Мирчев и Борис Станков.

Едно от нещата, които бившият нападател на Манчестър Юнайтед сподели, бе, че ще иска да се въведе мандатност за президентите на БФС. „Искаме един човек да управлява до три мандата, тоест 12 години. Също така смятаме, че в Изпълкома не може да има президенти на футболните клубове. Освен това професионалният футбол трябва да се отдели административно от БФС“, каза Бербатов пред треньорите и ръководителите.

Той бе категоричен, че ще се надява на по-добро взаимодействие с държавата и общините. Ще се кандидатства по максимален брой международни програми за финансиране. Благоевградчанинът и екипа му са си поставили за цел да дадат по-голям приоритет за развитието на детско-юношеския футбол, като ще се въведе категоризация на клубовете. Ще се помага и на аматьорския футбол, футзала, плажния футбол, минифутбола и женския футбол.

Представителите на отборите също бяха активни по време на дискусията и задаваха въпроси, като той отговори на всички от тях и подчерта, че диалогът между БФС и клубовете трябва да бъде много активен, за да се отбелязват проблемите и търси тяхно решение.

„Ние сме поколение, което е израстнало и е продукт на родните детско-юношески школи, след което отидохме в чужбина, и натрупахме сериозен опит. Сега искаме да го приложим у нас“, каза пред медиите преди срещата с клубовете бившият футболист.

Както е известно, Конгресът, на който Бербатов ще се изправи срещу Борислав Михайлов, се очаква да се проведе на 18 март.