Децата на МФК Тича Варна с купа от международния турнир “Junior’s cup” (СНИМКИ)

465

Родените през 2007 г. деца от варненската школа МФК Тича се завърнаха с купа от международния турнир “Junior’s cup”  в Албена. Там клубът участва с 2 отбора, като първият завърши на 3-то място без да допусне загуба през целия турнир. Лотарията на дузпите обаче го изхвърли от финала след 0:0 в редовното време срещу съгражданите им от ФК Олимпик.

————–

В разгара на лятото: Изберете хотел “Елеганс” в центъра на Варна и бъдете близо до всички “горещи” точки

—————

В мача за 3-то място Тича победи с 1:0 отбора на FC Valea Frumoasei от Румъния, след хубава асистенция на Драгослав Петров и още по-добър завършващ удар на Михаел Николов. Първи стана Олимпик, а втори – румънският UTA ARAD.

В мача за 9/10 място Тича 2 спечели с 3:1 срещу FC Juniors Galati, след голове на Валентин Караколев, Нурула Нурула и Лазар Любомиров.

Треньорът на Тича Ивайло Станчев заяви своето задоволство от поредното отличие за неговите момчета, които се представят на ниво в международните си участия по зелените терени. “Оценката за нашия отбор за изминалия турнир е положителна. Тези мачове са много полезни от гледна точка на опита, който младите футболисти продължават да трупат. В такива мачове, със състезателен характер, се вижда кой кой е. За съжаление от непобедимия ни отбор от изминалия сезон загубихме двама ключови футболисти – моторът на отбора в средата на терена и голмайсторът ни, като двамата отбелязаха над 50 гола общо през измисналия сезон.

Сега буквално започваме почти наново да градим състава като търсим кой би се справил най-добре на техните позиции. Децата избраха да поемат по друг път, преследвайки мечтата си да станат професионалисти един ден. Именно това е и нашата мисия – да подготвим играчи, които един ден да могат да се докоснат до мъжкия футбол. Радващо е, че има интерес и от професионални клубове към наши футболисти, но е и донякъде малко разочароващо, когато си дал толкова много да допринесеш за развитието на дадено дете, да ти каже утре, че си тръгва. Но така е във футбола, сега други деца ще имат възможност да се изявят и ако могат да грабнат шанса си. В турнира взехме участие с 2 отбора, за да могат всички деца да получат достатъчно игрово време и за да може всяко едно дете, което тренира да се докосне до магията на футбола в такава състезателна обстановка.

В течение на турнира се видя, че се стремим да играем нашия футбол, който е да доминираме през целия двубой, търсейки победата и във всеки един мач създавахме редица положения, но неточния мерник ни изигра лоша шега, както и при дузпите в полуфинала, където изпуснахме цели 4 дузпи, което ми се случва за първи път в живота, но затова футбола е толкова интересен. “