Гонзо, Кривия и Милен Петков направиха супер шоу на плажа

2

000Куп звезди взеха участие в националните финали по плажен такроу във Варна. Мачовете се проведоха на централния плаж в квартал “Аспарухово” и срещнаха сериозен зрителски интерес.

Големият победител са атрактивните изпълнения по време на двубоите. Състезателите заложиха на страхотни отигравания и разигравания, които срещнаха много аплодисменти от страна на зрителите по трибуните.

Георги Иванов-Гонзо игра в тандем с нападателя на МФК Спартак (Вн) и националния отбор по плажен футбол Филип Филипов, а Милен Петков с другия шампион по бийч сокър – Станислав Джамбазов. Останалите две звездни двойки бяха Александър Александров-Кривия – Здравко Лазаров и Милен Георгиев – Пламен Крумов.

В другия поток мериха сили шампионите от четирите полуфинални турнира: Лациали (Живко Бояджиев-Иво георгиев), Андип 92 (Ники Павлов-Йордан Хърков),ФК Лозенец (Радослав Монев-Николай Илиев ) и Бургас Волей (Добрин Бяндов-Богдан Гагев).
Шампион в националните финали е пловдивският тандем на Андип 92 Ники Павлов-Йордан Хърков.

В един изключително интригуващ финал те надделяха над Александър Александров Кривия-Здравко Лазаров Електричката с 2-1 сета (11:15, 15:12, 8:3). На трето място остана тимът на Бургас Волей. В един гейм Добрин Бяндов и Богдан Гагев се наложиха над Милен Петков – Станислав Джамбазов с 15:12.

Най-хубавото бе, че като цяло състезателите не се водиха от мисълта единствено да спечелят, а напротив. Те се забавляваха и заложиха на атракцията за сметка на задължителната победа. Това се хареса на зрителите, които не спряха да ги аплодират през всичките 3 часа. Съпричастни към турнира бяха и дечица от ДФК Делфините, които извеждаха футболистите на игрищата преди всеки мач.

Директорът на дирекция спорт при Община Варна Кристиян Димитров заедно с Георги Иванов-Гонзо връчиха голямата купа на и медалите на шампионите. Подгласниците също получиха медали. Освен купата Ники Павлов и Йордан Хърков си спечелиха и уикенд за семействата в сърцето на Пирин планина, осигурен от планински СПА комплекс “Mentor Resort”.

Турнирите се организираха от Олимпийски клуб-Варна 2013 със съдействието на Община Варна. Идеята срещна подкрепа и от Община Бургас. Мотото на турнира е „Не на агресията!”.