Голяма резултатност във втория кръг на турнирите на АМФЛ-Варна

74
Изключителна резултност имаше във втория кръг на четирите турнира от Аматьорската мини футболна лига-Варна. В 19-те срещи на игрищата на стадион “Спартак” паднаха цели 183 гола, което прави средно по 9,6 на мач.
Premier лига
В най-висшия ешалон – Premier лигата, три отбора са с пълен актив. Порто Bon Tour поведе във временното класиране след убедителна победа с 9:0 над МФК Тича. По три гола за успеха в последния мач от втория кръг вкараха Димитров и Михайлов, два пъти се разписа Андонов, а един реализира Джамбазов. Зеленина пък надигра с 4:1 The Unity. Единственият гол през първото полувреме отбеляза Димитров в 12-ата мин., в 33-ата Стефанов покачи на 2:0, а с двете си попадения в 43-ата и 48-ата Михайлов направи разликата за тима си доста сериозна – 4:0. Силите на съперника, който остава на последното място в класирането, стигнаха само за почетно попадение, дело на Велев в края. АМФК Лудата банда победи с 3:2 МФК Балерини. Играчите на Антон Петков дръпнаха с 2:0 до 14-ата мин. след попадения на Петров и Петков, а 60 секунди след това Гайдарджиев върна интригата, намалявайки резултата. Балерините успяха да изравнят в 44-ата мин. с гол на Загоров от дузпа, но само минута по-късно Найденов донесе втората победа на своя тим. Fullmax записа първата си победа, надигравайки с 6:4 над Gossip Bar с 6:4, въпреки че изоставаше с 0:3 на полувремето. “Клюкарите” дръпнаха през първата част с три безответни попадения на Христов, Давидов и Алексиев. Fullmax успя да изравни в началото на второто полувреме в рамките на 3 минути след точни удари на Стоянов, Енев и Атанасов. Gossip Bar отново поведе в 34-ата мин. чрез Коцето, но до края съперникът му вкара три попадения, дело на Цветков (43`), Стоянов (45`) и Дяков (47`), и се поздрави с крайния успех.
Лига 1
В Лига 1 Лудогорец Доброплодно поведе еднолично класирането след 14:0 над Дебелия Балет. Това е втора убедителна победа за “орлите”, които стартираха с 8:1 над Castalia. С шест гола изригна Радев, четири пъти точен бе Шабанков, а по веднъж се разписаха Димитров, Петров, Кичев и Даскалов. Castalia би драматично с 4:3 Godzilla. Бързев откри резултата в 10-ата мин., а 3 по-късно Василев изравни за “пицарите”. До края на първата част Castalia отново поведе с гол на Петров, а в 36-ата мин. Атанасов пак възстанови равенството. В 38-ата мин. Николов даде за трети път аванс на своя тим, но и след това Godzilla успя да възстанови паритета с попадение на Ангелов. Все пак Петров сложи точка на спора с гол в 45-ата мин. Пекарни Чочо победи с 8:4 Интернационал. “Пекарите” поведоха с 3:0 още до 16-ата мин., на полувремето резултатът бе 5:2 в тяхна полза, и до края те не изпуснаха мача. Четири гола за успеха вкара Иванов, хеттрик реализира Йорданов, а веднъж точен бе Бончев. За Интернационал по два пъти се разписаха Михайлов и Шамонин. Спейс тийм би Кавалер-Варна със 7:5. Двата тима постоянно се гониха в резултата, като първото полувреме завърши 4:3 за играчите на Апостол Трапов, които в един момент през втората част поведоха с 6:3, а в крайна сметка биха с 2 гола разлика. С 5 гола за “космонавтите” изригна Букоев, като едното от попаденията му бе от дузпа. Попов и Жеков също се разписаха за успеха. За “кавалерите” точни бяха Тончев и Радев по два пъти и веднъж Христов. Валекс разби Мачкай Гришо с 10:2. С 6 попадения за успеха изригна Симеонов, хеттрик реализира Чакъров, а веднъж точен бе Петров. За загубилите и двата гола бяха дело на Христов.
Лига 2
Дръзки поведе в класирането на Лига 2 след успех над Новаците с 4:1. До 29-ата мин. тимът поведе с 4:0 след голове на Трифонов, Дамянов (2) и Ахмед, а почетното попадение вкара Михайлов. Red Partners излезе на втора позиция след трудна победа с 3:2 над МФК Импакт. Деменьтьев даде аванс на Импакт още във втората минута, но “червените” обърнаха до почивката чрез Кардашев и Кулаксъзов. Йорданов отново изравни, но с втория си гол Кардашев донесе втория успех на своя тим. Отборът на Сборката надигра със 7:3 Феникс. Ахмед и Ариф дадоха аванс на своя тим, а Садък намали до края на първата част. След почивката с по два гола на Ахмед и Ангов и един на Марчев Сборката стигна до успеха. Останалите два гола за загубилия клуб вкара Иванов. МФК Монтана записа убедителна победа с 6:0 над Арарат. По два гола за успеха реализираха Йовчев и Средитов, а по веднъж се разписаха Иванов и Димитров. iGaming и Devils направиха 5:5 в драматичен голов спектакъл. “Дяволите” трябва да съжаляват много за изпуснатия успех, тъй като постоянно водеха, а 3 минути преди края авансът им бе три гола. Те дръпнаха с 2:0 с попадения на Златев до 11-ата мин. Атанасов намали за “геймърите”, но Йорданов покачи на 3:1 – резултат, при който завърши първото полувреме. Рашков върна интригата за iGaming с гол в 37-ата мин, но Колев и Златев покачиха на 5:2. Тъкмо, когато Devils предчувстваше победата, “геймърите” вкараха три гола за крайното 5:5. Точни бяха Генов (47`) и на два пъти Йорданов (48`, 49`).
Лига 3
Las Bellas поведе в класирането на Лига 3, след 10:5 над МФК Варна Юнайтед. Петров “избухна” с 4 гола, два пъти точен бе Енчев, а по веднъж точни бяха Добрев, Неделчев, Василев и Пенев. Василев си вкара и автогол, а останалите попадения за Варна Юнайтед реализираха Сунай (2) и Иванов (2). В истински голов трилър, преминал през доста обрати, АФК Спартан би Пластхим (Аксаково) с 8:7. Цели 4 гола за успеха вкара Сали, а по два пъти в противниковата врата се разписаха Христов и Киряков. За аксаковци головете бяха дело на Атанасов (2), Димов (2), Н. Стоянов, Вангелов и Хр. Стоянов. Искра надигра Джамайките с 5:3, като на полувремето водеше с 4:2. Хеттрик за успеха записа Ебазеров, а по веднъж точни бяха Капсъз и Георгиев. За Искра се разписаха Ганев и на два пъти Петков. В друг голов спектакъл DevLabs би с 5:4 Fratelli. Над всички в този двубой бе Панчев, който се разписа 4 пъти, като преди това Николов бе открил за неговия тим. За “братята”  пък по две попадения реализираха Дервиш и Ахмед. Тангра разби с 10:4 Булярд. Тимът дръпна с 4:0 още до 12-ата мин. като и четирите попадения бяха дело на Иванов. Булярд върна донякъде интригата с два гола на Колев, но до края Тангра не позволи на съперника да му попречи по пътя към успеха. Иванов се разписа още два пъти, Цачков вкара също толкова, а Георгиев и Серафимов реализираха по веднъж. За “корабостроителите” Костадинов и Недев оформиха крайния резултат.