Георги Илиев: Край! Спирам с футбола

311

Георги Илиев ще приключи професионалната си кариера в края на годината, обяви самият той. Халфът на Локомотив Пловдив и клубна легенда на Черно море е само на крачка от изравняване и подобряване на рекорда за най-много мачове в българския футболен елит. В момента той е с 453 двубоя, записани с екипите на Черно море, ЦСКА и Локомотив Пловдив. Лидер е Марин Бакалов с 454 с Ботев Пловдив, Марица, ЦСКА, Спартак Пловдив, Олимпик Галата. По всичко изглежда, че обратното броене за неговото лидерство вече е започнало и след по-малко от месец номер 1 ще бъде Георги Илиев, който дебютира за родния си Черно море още през есента на 2000 година.

Изберете хотел “Елеганс” в центъра на Варна и бъдете близо до всички “горещи” точки

„Решил съм на 100 процента, че спирам с футбола. Имам договор с Локо до зимата, но категорично казвам, че прекратявам кариерата си и ще видим занапред с какво ще се занимавам“, сподели Илиев пред „Меридиан Мач“. „Трябва да взема това решение не със сърцето, а с разума. Много играчи на моята възраст пропускат момента. Увличат се, защото обичат футбола… Когато обаче разумът ти диктува да кажеш „Стоп“, трябва да вземеш крайно решение. Бях решил да спра още през лятото, но след това, което се случи във Варна реших, че краят трябва да е по-позитивен и затова се амбицирах да подобря рекорда за най-много мачове в елита“.

Efbet дава 3х500 лева след всеки кръг у нас! Регистрирайте се за секунди тук, можете да залагате и без карта

„Не съм разговарял с г-н Крушарски и заради помията, която се изля във Варна, не съм сигурен дали изобщо ще се занимавам с футбол след Нова година. Нещата, които се случиха там не бяха човешки. Чувствам се омърсен, защото като повтаряш едно нещо безброй пъти, дори хора, които винаги са ти вярвали, започват да се съмняват. Това е ужасно, защото ме прогониха от отбора, в който наистина се чувствах вкъщи и имах специално отношение към него. Много съм благодарен на Локомотив Пловдив, защото тук усетих подкрепата, която ми беше нужна“, заяви още той.