Георги Божилов е готов за игра, очаква завръщането

268

Всички предпоставки за официалното завръщане на Георги Божилов на терена са налице. Наскоро нападателят подписа договор с Черно море до края на годината, а вече се сдоби и с картотека в състава на моряците, където фигурира с №14. На този етап изглежда, че здравословните проблеми на Божилов са зад гърба му. Той води усилена подготовка под ръководството на наставника Илиан Илиев, като се готви наравно с останалите си съотборници.

Хотел “Елеганс” дава шанс на ученици от “Асен Златаров” за първи стъпки в занаята

За последно Божилов беше на терена преди почти две години. Той получи тежка контузия на 15 декември 2018 г. при гостуване на Витоша (Бистрица), а след това претърпя операция на ахилеса. Оттук-нататък завръщането му зависи единствено от това колко бързо ще успее да понатрупа игрова практика и да влезе във форма.

Със сигурност е ясно, че по никакъв начин появата му на терена няма да бъде форсирана. Все пак е твърде възможно още през следващия месец Божилов да запише игрови минути за Черно море. До момента в двата си престоя на “Тича” той има общо 174 мача с 26 гола в “А” група и 12 мача с 1 гол за Купата на България.

Efbet дава 200 лв бонус за нов абонат! Регистрирайте се за секунди тук. Не Ви трябва карта, за да залагате