Ветераните на Спартак и Черно море на финал в турнира в памет на Живко Господинов (СНИМКИ)

138

Ветераните на Спартак и Черно море ще играят едни срещу други във финалната среща на турнира по футбол в памет на легендата Живко Господинов. Надпреварата се провежда в зала “Владислав” с участието на четири тима и е организирана от Асоциацията на ветераните спортисти и деятели във Варна със съдействието и финансирането от Общината.

В първите срещи днес “соколите” биха с 3:1 Спотист (Генерал Тошево), като в тима личаха имената на Пламен Казаков, Георги Арнаудов, Бойко Косев-Бобеца, Диян Кателиев, Марин Ценов и други.

“Моряците” пък надиграха с 5:3 Одеса след 4 гола на Пламен Тимнев, а до него на терена бяха старши треньорът на Черно море Илиан Илиев, помощникът му Петьо Костадинов, Тодор Каменов, Неделчо Добрев-Бирата, един от ръководителите на клуба Ерджан Шабан и други. Треньор на тима пък е най-големият голмайстор в историята на варненци Стефан Богомилов.

В 16 ч. е малкият финал между Спортист и Одеса, а в 17,00 е сблъсъкът за първото място между Спартак и Черно море.

Единствен Пламен Казаков от най-успешния отбор в историята на футболния Спартак – този от периода 1982/1984, уважи турнира на ветераните в памет на Живко Господинов. Казаков бе рамо до рамо с най-голямата легенда на Спартак, когато отборът стигна финал за Купата на България, премина във втория кръг на турнира за КНК, като стана единственият наш отбор, играл официални мачове с Манчестър юнайтед, и спечели бронзови медали в „А” група. Както е тръгнало, успехите на онзи отбор едва ли някога ще бъдат надминати, като той винаги ще се помни от поколенията и футболистите му ще са пример за подражание на тези, които тръгват да гонят топката в школата на Спартак, пише “Петел”.

Казаков игра за ветераните на Спартак, а след това си поговори с най-близките на Живко Господинов – съпругата Мими, дъщеря им Анна и брат му Вълчо.

Иначе в залата, за да почете паметта на Жиката бе и най-успешният спортист на морската столица – боксьорът Ивайло Маринов.