“Ветераните” на МФК Спартак биха “младежите” в контрола на пясъка

2

МФК СпартакИнтересна контролна среща изиграха вчера на Южния плаж във Варна някои от славните ветерани на МФК Спартак и настоящи играчи в клуба. Двубоят завърши с успех 10:9 за селекцията на опитните играчи, които дадоха добър урок по плажен футбол на по-младите си съотборници.

В отбора на „ветераните“ блестяха настоящите треньори на тима Симеон Христов и Георги Минков, а компания им правеха неуморимите Георги Филипов и Калоян Цветков. Доста интересна функция в тяхната селекция имаше Павел Адамов, който имаше задача да опази своя добър приятел Илиян Димов–Калкана и игра в нетипична за него роля като защитник. От другата страна Иван Мартинов беше подбрал тактика с дълбока преса и директен плажен футбол, като неговия отбор, освен Илиан Димов, включваше и Илиян Илиев, Костадин Иванов и Алекс Близнаков. На двете врати бяха Станислав Иванов и Добромир Господинов.

Двубоят започна вихрено за „младежите“, които с хеттрик на Иван Мартинов и попадение на Алекс Близнаков, дръпнаха с четири гола в резултата. Тактиката с Павел Адамов в защита не се получи и в игра на негово място се появи наставника Симеон Христов, който веднага върна едно попадение, а след негови асистенции с два гола на Калоян Цветков и феноменално попадение на Георги Филипов бързо бе възстановено равенството. До края на срещата „ветераните“ диктуваха нещата на пясъка и не допуснаха противника да стигне до нещо повече от почетна загуба. Треньорът Христов пък завърши с цели пет попадения в мача.