Васил Петров засипа с похвали футболистите на Спартак

9

Треньорът на Спартак Васил Петров похвали своите за втората поредна победа във Втора лига. Както е известно, спартаклии спечелиха срещу Струмска слава с 2:1 и са на трето място в класирането.

“Знаех, че ще е труден мач, тъй като Радомир са добър тим и с опит в тази група. Играят 4-3-3, в защита 4-5-1, и имат добре организирана защита. Очаквах да имаме топката, но допусках, че ще е трудно да преодолеем защитния им вал. Така стана и в мача, въпреки че на моменти ги надигравахме тотално”, каза за “Петел” Васил Петров.

“Те имаха едно-две положения и вкараха един гол. Нормално е при това наше владение на топката да оставяме празни пространства и те се възползва в един момент от това и отбелязаха. Но ние създадохме много положения. Не съм притеснен, че не реализирахме още голове. Важното е, че създаваме много положения, притеснително щеше да е, ако не създаваме такива”, допълни Петров.

“Взехме две победи, но това нищо не означава. Първенството тепърва започва и не може да се каже кои отбори се открояват над другите. Виждате, че някои, които са сочени за фаворити, не стартираха убедително, но още е рано за анализи и оценки”, каза още Васил Петров.

Той разкри, че в лекарите са зашили с шест шева главата на футболиста на Радомир Румен Сандев. Той пострада при въздушен двубой с Николай Иванов и бе откаран с линейка в болница.