Варненските момчета първи на турнира в Бургас

1

Отборът на Варненските момчета завърши на първо място в първия турнир от държавното първенство по плажен футбол за сезон 2012. Надпреварата се проведе в Бургас с участието на осем отбора. Те бяха разделени в две групи, а класирането бе общо. Варненските момчета стартираха с победа със 7:5 (след продължения) над Спортната асоциация на МВР. След това те биха Академика с 2:1 и Варна ВНЛ с 9:2. Шампионът Одесос-Хидроремонт остана на трета позиция. Варненският тим стартира със загуба от домакина Мастер след изпълнение на дузпи (2:2 в редовното време). След това момчетата на играещия треньор Симеон Христов се справиха с 2:1 срещу ФК Русe и разбиха със 7:2 Тича (Долни чифлик). Преди Одесос в комплексното класиране са бургазлиите от Мастер.

Варна ВНЛ и Тича записаха по три загуби в турнира. Тимът на църковните служители, който дебютира в плажния футбол, стартира със служебно 0:3 срещу Академика, тъй като нямаше медицинско. След това Варна ВНЛ падна с 2:5 от СА-МВР и с 2:9 от Варненските момчета. Тича пък отстъпи на ФК Русе с 2:6 с 4:10 на Мастер и с 2:7 на Одесос.

Вторият турнир е на 21 и 22 юли в Русе, като в него отборите ще бъдат разпределени отново в две групи, според класирането от кръга в Русе. Шампионатът тази година предвижда общо четири турнира.