Варна Сити си размени по една победа с класни румънци

105

Родният ни шампион по футзал Варна Сити записа загуба и победа срещу носителя на купата на Румъния Дунарея (Кълъраш) в северната ни съседка.

В първия си спаринг българите отстъпиха с минималното 1:2. Момчетата на играещия мениджър Боги Марев поведоха с 1:0 с гол на едно от новите румънски попълнения Влад Разван, след като по-рано съперникът им бе получил червен картон. Изравнителното попадение за румънците падна след изпълнение на къса дузпа. През второто полувреме румънският шампион стигна до още един гол, който се оказа победен. С пропуски в мача се отличи Димитър Петев. Варненци използваха в срещата и петимата новопривлечени румънски играчи.

Във втория си спаринг Варна сити постигна победа с 4:3. Точни за нашите бяха Ласло Шос, Боги Марев с 2 гола и Димитър Петев.
Дунарея е професионален отбор за разлика от Варна Сити. Тренират по два пъти на ден. Имат бразилец, испанец, португалци и сърби в състава си. Бюджетът на клуба е близо 400 000 евро. Тези срещи за Варна Сити бяха генерална репетиция за мачовете от група H в предварителния кръг на Шампионската лига по футзал. Варненци ще домакинстват в зала “Конгресна” в ДКС във Варна, като мачовете са от 29 до 31 август. В нашата група са израелският Макаби Нахалат и грузинският Джорджианс. Срещу Макаби Варна сити играе на 29-и август, а срещу грузинците на 31-и. И двата мача са с начален час 19:00.