България стартира ударно на световното по минифутбол в Гърция

13

България започна с категорична победа участието си на Световното първенство по мини футбол, което се провежда в Гърция, съобщи Sportal.bg. Жертва на нашите момчета на старта на турнира стана Уругвай, отнесен с 3:0 от отбора на Стефан Натев.

Първата част от срещата премина сравнително равностойно, макар че повечето опасности бяха пред южноамериканската врата. В 23-ата минута Цветан Трайков откри резултата, засичайки топката в мрежата на “Ла Селесте”. Пет минути след това Цветелин Анжелов се възползва от грешка на вратаря и България поведе с 2:0. След 120 секунди Мартин Григоров се пребори като истински таран за топката, която след миг беше в мрежата на “урусите”. Противникът опита да потърси промяна с любопитен ход – вратарят на Уругвай застана на върха на атаката, а централният нападател взе фланелката му и застана под рамката, но до почетно попадение така и не се стигна.

Така нашите започнаха повече от отлично шампионата. В следващия кръг от груповата фаза “трикольорите” ще мерят сили с по-сериозен съперник – Аржентина. Другите отбори в нашата група са Кипър и Англия, като албионците са фаворити за първото място.