България падна достойно от Италия. Варненец вкара със задна ножица

0

Със силна игра стартира участието на България на световните квалификации по плажен футбол в Москва. Нашите загубиха с 2:4 от Италия, но това може да бъде прието като успех, тъй като „адзурите“ са в Топ 8 на световната ранглиста, а родният тим никога не е записвал дори равенство на международната сцена.

И двете попадения за България вкара варненецът Калоян Цветков, който се състезава за настоящия клубен шампион на страната „Одесос-Хидроремонт“. Италия поведе с гол от измислена дузпа, след което удвои разликата. Калоян Цветков намали резултата, а нова дузпа даде два гола аванс на „адзурите“. Цветков направи 2:3 със страхотна задна ножица, а а малко след това класният тим оформи крайното 4:2 в своя полза.
Силната игра на „лъвовете“ накара треньора на „адзурите“ да поздрави специално българския си колега Симеон Христов след двубоя. За последния това бе дебют начело на представителната ни гарнитура. В селекцията ни има общо седем варненски играчи по плажен футбол.

Утре България излиза срещу Унгария, а във вторник играе с Израел, като първите два тима в групата ни продължават в следващата фаза.