БФС обяви край на Втора лига. Спартак е сред изпадащите в крайното класиране

191

Изпълкомът на БФС прекрати първенството във Втора лига и обяви класирането след 22-рия кръг за крайно.

——————-

Налага ви се извънредно бизнес пътуване до Варна? Хотел “Елеганс” в центъра е перфектният ви избор на локация

——————-

Това означава, че Спартак (Варна) изпадна и от август ще играе в Трета лига – Североизточна група. Другите изпадащи са Спартак (Плевен) и отказалият се Поморие, а Верея, както е известно, изобщо не започна сезона.

Ботев (Гълъбово) се отказа и на неговото място ще влезе пети тим в третия ешелон.

ЦСКА 1948 официално ще играе в Първа лига през следващия сезон, след като завърши на първо място.

————————-

Efbet с нов уникален бонус – 1000 лв. за казино. Регистрирайте се за секунди тук!


————————-

Така „червените” спечелиха промоция за елита, а вторият и третият Септември и Монтана ще играят баражи с 12-ия и 13-ия от Първа лига, пише topsport.bg.

Най-ощетен от решението е Локомотив (София), който остана четвърти. “Железничарите” преследваха завръщане в елита и спореха за третото място с Монтана, който има 3 точки повече.

“Положението във Втора лига е катастрофално, с изключение на водещите отбори. Те проявиха желание да завършат първенството, без Монтана. Всички други отбори поискаха прекратяване. В тази тежка ситуация едва ли щяха да се отделят пари за клубовете.

Изпадащите отбори се определиха по спортен път – последните 4 в класирнето. Ботев Гълъбово пък се отказа и така се отваря пето място за влизащите отбори”, заяви главният секретар на Професионалната лига Атанас Караиванов.