Братя Мареви: Отборите ни по футзал трябва да станат професионални

59
Братя Мареви

Братята Бойчо и Благовест Мареви гостуваха днес в спортното предаване на Дарик варна „Морски гонг”. Те говориха за целите пред клуба им Варна сити, за впечатленията от развитието на футзала у нас и за промените, които трябва да настъпят в него, за да стане той от аматьорски професионален спорт.

Бойчо Марев, който доста години се подвизава в първенството на Малта, разказа за живота там и за начина, по който се развива този атрактивен спорт в малката островна държава, за да има толкова почитатели.

„Отборите у нас трябва да са професионални. Имам достатъчно опит, бил съм в много аматьорски отбори и съм се убедил в това, че, за да се постигат цели, трябва да се работи професионално.

Ако ти работиш професионално, отборите, първенството и съответно националният отбор ще бъдат на професионално ниво. Първият проблем е, че България няма история във футзала.

Беше загубено много време. Не е толкова популярен спорт у нас. Ние изоставаме спрямо останалите европейски държави в развитието на този спорт. Трябва да има сериозно финансиране. Давам ви пример с Малта.

Таксата за участие в първенството е 2000 евро. Основният спонсор на лигата дава 15 000 евро на федерацията, която от своя страна с тези средства организира професионално първенството, което включва наем зали, съдийски такси и т.н”.”, коментира Бойчо Марев