Бойко Каменов тръгна с две победи на Малдивите

6

Варненският треньор Бойко Каменов стартира успешно в първенството на Малдивските острови. Юношата на Черно море пое местния Валенсия преди два месеца. Тимът изигра два мача в шампионата, като успя да постигне две победи – с 1:0 и с 5:0. Каменов направи име на Малдивите преди години, когато игра два сезона в Ню Радиант, който пък в момента се води от бившия треньор на Черно море Велизар Попов.

“Отборът ми е един от най-добрите и популярни тук, заедно с бившия ми клуб Ню Радиант. Предложението да поема Валенсия дойде от главния мениджър на тима, с който работих преди години като футболист. Имах разговори и с Ню Радиант, но в крайна сметка подписах с Валенсия. Последните 3-4 шампионата не са били добри за отбора и дори миналата година са играли бараж за оставане в елитната група. През този сезон ще се стремим да сме в предни позиции“, заяви за „Народно дело“ Бойко.

В състава му са и трима българи – Румен Александров, Явор Въндев и Живко Динев. Варненецът Александров, който е юноша на Черно море и е играл в Спартак Варна, дори вече има два гола, а Въндев – един. „Чужденците в отбора ни са само тримата българи, защото предпочитам да работя с хора, които познавам, и да дам шанс на наши момчета. При нас играят и трима национали, както и други трима, които тази година се отказаха от националния отбор“, поясни Каменов.

Бившият състезател и българските футболисти живеят в момента на хотел, но съвсем скоро ще се преместят в апартаменти. Бойко признава, че ръководството му е осигурило абсолютно всичко, което му е необходимо. „Единственото, което ми липсва, е семейството ми. Синът ми Симеон ходи на детска градина и затова все още не са при мен. Скоро малкият става на три годинки и смятам да се прибера до Варна в паузата на първенството“, каза треньорът.

Договорът на Каменов е за една година, но намеренията на шефовете му са за дългосрочна работа. Около средата на първенството предстои среща между двете страни, на която ще стане ясно дали контрактът ще бъде увеличен и за какъв период.

 

Има трофеи като футболист

 

Името на Бойко Каменов е добре познато на Малдивите. Той изкарва общо три години там, а най-успешният му период са двата сезона с екипа на Ню Радиант. Той бе капитан на отбора, спечели два пъти шампионската титла, взе и купата на страната, а стигна и до полуфиналите на Азиатската купа. Освен това Бойко е носител и на президентската купа на страната. Каменов е играл и в Сингапур. „Надявам се да оставя добри впечатления и като треньор. Дано постигна поне половината от това, което направих като футболист“, заяви младият треньор.

Той е много доволен от страната. „Хората са много добронамерени и приятелски настроени. Всичко в битово отношение ни е уредено и от каквото имаме нужда, ни се дава. На Малдивите най-развити са туризмът и търговията с риба и морски деликатеси“, завърши ексфутболистът.