Боги Марев тества националите по футзал в две контроли в Малта

70

Две контролни срещи ще изиграе националният отбор на България по футзал в Малта срещу местната селекция. Те ще се проведат на 19 и 20 януари.

Мачовете ще бъдат генерална репетиция за тима ни преди първия квалификационен кръг за Европейското първенство през 2022 г. В Малта новият треньор Благовест Марев ще изпробва различни тактически варианти. Съперникът не е избран случайно, тъй като е близък по стил на игра с два от съперниците ни в квалификациите – Андора и Сан Марино. Освен с тях в пресявките ще спорим и с класния тим на Албания. Двубоите от групата ни ще се проведат в зала “Конгресна” на Двореца на културата и спорта от 29 януари до 1 февруари. Стартът е срещу Андора, следва сблъсък със Сан Марино и двубой с Албания за финал.
Връзката с Малта е направена от брата на Боги Марев – Бойчо, който дълги години бе сред звездите в клубното първенство на островната държава. За там селекционерът тръгва с 14 състезатели като ще определи състава до няколко дни.
Победителят в квартета ни от Варна се класира директно за следващата фаза на квалификациите, а заелите второ място и пет от най-добре класиралите се на трето място в деветте предварителни групи ще играят плейофи на разменено гостуване, победителите от които също вземат квоти за следващите квалификации. Общо групите са 9, като 3 от тях са с по 3 отбора.
“Лъвовете” вече са срещали два от трите си съперника. За съжаление Албания ни нанесе тежка загуба в Двореца през 2017 г. За сметка на това тимът ни записа убедителен успех над Андора в София преди години. Сан Марино е дебютант в надпреварата и не се очаква да затрудни някой от останалите отбори.
Самото европейско първенство през 2022 г. ще се проведе в Холандия.