Бирата иска да пази докато стане на 45 години

24

Да пази за удоволствие до 45 години във „В“ група, е мечтата на Неделчо Добрев. В момента 38-годишният юноша на Черно море е вратар на Черноморец (Балчик). „Като гледам какво е нивото на третия ешелон, ако се опазя от контузии и чувствам тръпка, мога да пазя до 45 години“, заяви за „Народно дело“ Неделчо. Последният е доволен, че е в Балчик, където заедно с други юноши на варненските клубове помагат на тима да върви нагоре в Североизточна „В“ група. „В първите 10 кръга изгубихме само веднъж и сме четвърти в класирането. Кметът е точен и всичко ни се плаща редовно. Тренираме по четири пъти в седмицата. Имаме уверения, че до 6 месеца ремонтът на местния стадион ще приключи и ще приемаме гостите си там. Така ще идва и повече публика, защото сега много балчиклии не могат да се примирят, че мачовете ни са в Албена“, допълни Добрев.
Част от настоящия състав на Балчик са също кадрите на Черно море Севдалин Стайков-Шрек, Красен Костов, Михаил Паскалев, Георги Иванов-Гонзо и Румен Александров, както и спартаклиите Георги Костадинов, Илчо Илчев и Денислав Андреев.

Стражът: Господ е спуснал Китанов от небето и му е казал: Стани вратар!

Бившият вратар на Черно море Неделчо Добрев засипа с комплименти настоящия титуляр на представителния тим Георги Китанов. Любопитно е, че двамата дебютираха за мъжете на 17 години. Неделчо го направи в далечната 1991 г., а Жоро – през изминалата пролет. В момента Добрев тренира вратарите в школата на „моряците“ и е работил с Китанов, докато се утвърди при батковците.
„Качествата на Жоро за безспорни. Той може и трябва да играе голям футбол и да направи кариера. Като го гледам как се справя, ми идва да възликна: „Господ е спуснал Китанов от небето и му казал: Стани вратар.“ По същия начин преди години Димитър Момиров се бе изказал за съдията Пиерлуиджи Колина“, заяви Неделчо. Последният смята, че на Жоро му трябват единствено мачове, за да трупа опит, и е убеден, че ако продължава да се развива в правилната посока, след 4-5 години за него ще се говори. „Този век явно в България има вратари, които влизат при мъжете на 17-18 години и израстват. Крак повлече Николай Михайлов, по стъпките му е тръгнал Пламен Илиев и много ще се радвам, ако ги последва Георги Китанов. Като черноморец съм доволен също, че наш юноша пази вратата ни“, завърши Добрев.