АМФЛ-Варна организира благотворителен турнир за 9-годишната Симона

18
Аматьорската минифутболна лига-Варна организира благотворителен Коледен турнир, събраните средства от който ще бъдат дарени в помощ на 9-годишната Симона, която за втори път се бори с диагнозата Остра лимфобластна левкемия.
Надпреварата ще се състои в уикенда 18-19 декември на терените за минифутбол на Спортен комплекс „Спартак“. Срещите ще се играят през деня в две полувремена по 15 минути. В турнира няма да има фиксирана такса, а ще бъдат поставени кутии за събиране на средства и всеки отбор ще пусне каквото му е на сърце, както и публиката.
Записването ще е до сряда (15 декември), за да имат домакините два дни за изготвянето на програмата и организацията.
Заявка за турнира може да се направи на телефон 0886747777, на вайбър или на varna@amfl-bg.com, както и на лично съобщение във фейсбук страницата.
Организаторите изказаха благодарности на ръководството на ПФК Спартак Варна и Спортен Комплекс „Спартак“ за безвъзмездното отдаване на терените за този турнир.
9-годишната Симона от Варна за втори път се бори с диагнозата Остра лимфобластна левкемия. За да има шанс за пълноценен живот, тя се нуждае от трансплантация на костен мозък. Предстоят ѝ химиотерапия, лъчетерапия и трансплантация на костен мозък от чужд донор. От турската клиника Medistate Hospital Istanbul родителите са получили оферта за химиотерапия на стойност- 32 000 долара, а трансплантацията ще струва – 85 000 долара. Престоят извън болницата в Истанбул ще продължи за период от 3-4 месеца. Общата сума от 117 000 долара е непосилна за семейството.
В навечерието на Рождество Христово нека отворим сърцата си и да подарим шанс за живот на малката Симона!
Дарителска сметка на Симона Петрова Жечева (Simona Petrova Zhecheva) IBAN:BG57STSA93000028619593
BIC:STSABGSF БАНКА ДСК