16 отбора стартират в турнира Eurofans във Варна

0

16 отбора ще участват в новия аматьорски турнир по минифутбол Eurofans. Надпреварата във Варна стартира утре от 18 ч. на игрищата на стадион „Спартак“, а победителят ще стане ясен на 24 април. 14 от съставите бяха ясни още на техническата конференция в сряда вечер, а последните два трябва да потвърдят участието си на сто процента най-късно до утре на обяд. Тимовете са разпределени в четири групи по четири.

Arenavarna.com ще бъде медиен партньор на събитието, а от морската столица такъв ще е и телевизия „Черно море“.
Победителят от Eurofans във Варна ще играе на финали в столицата, където ще си съперничи с шампионите на останалите пет регионални центрове – Бургас, Благоевград, Пловдив, Плевен и София от 10 до 13 май. Първенецът на България ще участва на европейско първенство с победителите от останалите страни на Стария континент. То ще се проведе в полския град Бидгош от 9 до 16 юни. По същото време в Полша ще тече и европейското първенство по футбол и шампионите на България ще имат възможността да посетят един от мачовете, като награда.
Новият аматьорски турнир е организиран от Българската асоциация по минифутбол, която бе създадена преди няколко месеца, а неин президент е бившият вратар на „Черно море“ и президент на „Левски“ Томас Лафчис. Тя е част от Световната асоциация, основана преди две години.
Всеки тим ще е съставен от девет души за всеки мач, а единствените ограничения са, че играчите трябва да са навършили 18 години и в последните 12 месеца да не са имали професионален договор с отбор по футбол или футзал.

Програма за първия ден
18 ч. FULLMAX – АБСОЛЮТ
18 ч. ВЛАДИСЛАВ – ТРИТЕ ЛЪВА
19 ч. BENCH BAR – POPCHEV STOYN
19 ч. ДОРТМУНД – БУЛТЕКС Л13
20 ч. СОД – DSC – КРАМ КОМЕРС
20 ч. ИНТЕРБИЛД – 10ти ЛЕГИОН
21 ч. ПУМА – SD
21 ч. ВАРНЕНЧИК – СПАРТАК