Утре е последният срок за записване за Eurofans във Варна

5

Утре (18 април) е последният срок за записване за новия аматьорски турнир по минифутбол Eurofans. В 19 ч. на игрищата на стадион „Спартак“ е техническата конференция, като организаторите уточниха, че и тогава могат да дойдат желаещи за участие в надпреварата. Там ще бъде теглен и жребият за състезанието. Интересът към регионалния кръг на Eurofans във Варна се засили, след като таксата бе намалена от 200 на 150 лева. Arenavarna.com ще бъде медиен партньор на събитието, а от морската столица такъв ще е и телевизия „Черно море“. До вчера записалите се отбори бяха 10 на брой. Мачовете стартират този петък (20 април) от 18 ч. на затревените игрища на стадиона на „соколите“.
Както е извество, турнирът Eurofans започва с регионален кръг във Варна от 20 до 24 април. Победителят в него ще играе на финали в столицата, където ще си съперничи с шампионите на останалите пет регионални центрове – Бургас, Благоевград, Пловдив, Плевен и София от 10 до 13 май. Първенецът на България ще участва на европейско първенство с победителите от останалите страни на Стария континент. То ще се проведе в полския град Бидгош от 9 до 16 юни. По същото време в Полша ще тече и европейското първенство по футбол и шампионите на България ще имат възможността да посетят един от мачовете, като награда.
Новият аматьорски турнир е организиран от Българската асоциация по минифутбол, която бе създадена преди няколко месеца, а неин президент е бившият вратар на „Черно море“ и президент на Левски Томас Лафчис. Тя е част от Световната асоциация, основана преди две години.
Всеки тим трябва да е съставен от девет души за всеки мач, като за останалите двубои в групата могат да бъдат правени промени в списъка с играчите, така че общата бройка на футболисти може да е по-голяма. Записванията прави регионалният координатор на турнира Бисер Маринчев, на телефон 0878/286416 и e-mail b_marinchev@abv.bg.

Единствените ограничения за участниците са, че играчите трябва да са навършили 18 години и в последните 12 месеца да не са имали професионален договор с отбор по футбол или футзал. Това дава предпоставки за съставянето на изключително силни отбори, което ще вдигне класата на турнира. Шампионът ще получи купа, екипировка и покриване на пътя, спането и храната за четирите дни на турнира в София. Вторият също ще получи спортан екипировка.