Увеличават се отборите за турнира Eurofans във Варна

0

Организаторите на новия аматьорски турнир по минифутбол Eurofans разкриха, че няколко обоа вече са се записали за участие. Това стана броени дни, след като таксата за участие бе намалена от 200 на 150 лева. Arenavarna.com ще бъде медиен партньор на събитието, а от морската столица такъв ще е и телевизия „Черно море“. Първите записали се отбори са „Владислав“, „Варненчик“, „Бултекс любимец 13“, „Бенч бар“, „Крам комерс“, „СОД – DSC“ и „FULLMAX“.
Както е извество, турнирът стартира с регионален кръг във Варна от 20 до 24 април. Победителят в него ще играе на финали в столицата, където ще си съперничи с шампионите на останалите пет регионални центрове – Бургас, Благоевград, Пловдив, Плевен и София от 10 до 13 май. Първенецът на България ще участва на европейско първенство с победителите от останалите страни на Стария континент. То ще се проведе в полския град Бидгош от 9 до 16 юни. По същото време в Полша ще тече и европейското първенство по футбол и шампионите на България ще имат възможността да посетят един от мачовете, като награда.
Новият аматьорски турнир е организиран от Българската асоциация по минифутбол, която бе създадена преди няколко месеца, а неин президент е бившият вратар на „Черно море“ и президент на Левски Томас Лафчис. Тя е част от Световната асоциация, основана преди две години.
Всеки тим трябва да е съставен от девет души за всеки мач, като за останалите двубои в групата могат да бъдат правени промени в списъка с играчите, така че общата бройка на футболисти може да е по-голяма. Записванията прави регионалният координатор на турнира Бисер Маринчев, на телефон 0878/286416 и e-mail b_marinchev@abv.bg. Крайният срок е 18 април, когато в 19 ч. ще се проведе и техническата конференция.
Единствените ограничения за участниците са, че играчите трябва да са навършили 18 години и в последните 12 месеца да не са имали професионален договор с отбор по футбол или футзал. Това дава предпоставки за съставянето на изключително силни отбори, което ще вдигне класата на турнира. Шампионът ще получи купа, екипировка и покриване на пътя, спането и храната за четирите дни на турнира в София. Вторият също ще получи спортан екипировка. Надпреварата във Варна ще стартира с демонстративен мач между журналисти и организатори, като в него се очаква Томас Лафчис отново да сложи ръкавиците и да застане на вратата.