Намалиха таксата за участие в аматьорския турнир Eurofans

1

Организаторите на новия аматьорски турнир по минифутбол Eurofans решиха да намалят таксите за участие на отборите. Първоначално бе обявена цена от 200 лева, но от днес тя е 150 лева. Жестът е заради сериозния интерес към надпреварата. Arenavarna.com пък ще бъде медиен партньор на събитието, а от морската столица такъв ще е и телевизия „Черно море“.
Както е извество, турнирът стартира с регионален кръг във Варна от 20 до 24 април. Победителят в него ще играе на финали в столицата, където ще си съперничи с шампионите на останалите пет регионални центрове – Бургас, Благоевград, Пловдив, Плевен и София от 10 до 13 май. Първенецът на България ще участва на европейско първенство с победителите от останалите страни на Стария континент. То ще се проведе в полския град Бидгош от 9 до 16 юни. По същото време в Полша ще тече и европейското първенство по футбол и шампионите на България ще имат възможността да посетят един от мачовете, като награда.
Новият аматьорски турнир е организиран от Българската асоциация по минифутбол, която бе създадена преди няколко месеца, а неин президент е бившият вратар на „Черно море“ и президент на Левски Томас Лафчис. Тя е част от Световната асоциация, основана преди две години.
Всеки тим трябва да е съставен от девет души за всеки мач, като за останалите двубои в групата могат да бъдат правени промени в списъка с играчите, така че общата бройка на футболисти може да е по-голяма. Записванията прави регионалният координатор на турнира Бисер Маринчев, на телефон 0878/286416 и e-mail b_marinchev@abv.bg. Крайният срок е 18 април, когато в 19 ч. ще се проведе и техническата конференция.
Единствените ограничения за участниците са, че играчите трябва да са навършили 18 години и в последните 12 месеца да не са имали професионален договор с отбор по футбол или футзал. Това дава предпоставки за съставянето на изключително силни отбори, което ще вдигне класата на турнира. Шампионът ще получи купа, екипировка и покриване на пътя, спането и храната за четирите дни на турнира в София. Вторият също ще получи спортан екипировка. Надпреварата във Варна ще стартира с демонстративен мач между журналисти и организатори, като в него се очаква Томас Лафчис отново да сложи ръкавиците и да застане на вратата.