The Center се завръщат на варненска сцена с танцовия спектакъл „Бъдеще“

3

Всички 17 хореографи на The Center и 250 танцьори ще изпълнят сцената в зала 1 на ФКЦ като част от националното им турне. „Бъдеще“ обещава да пулсира с най-новото, случващо се в модерния танц и култура, без да изневерява на авторския стил и стандарти на училището.

След триумфа на своя юбилеен спектакъл TWENTER през ноември миналата година, училището за танци и модерна култура The Center се завръща на варненска сцена. Събитието е част от националното турне на новия спектакъл “Бъдеще“, който вече е видян в Търново и Русе, а предстои за София (16-ти май), Пловдив (2-ри юни) и ще завърши във Варнана 24-ти юни в зала 1 на Фестивален и конгресен център от 19:30ч. В „Бъдеще“ участват всички 17 хореографи на танцовото училище, част от които работят със звезди като Молец, Дара, Графа, Михаела Филева и формати като Гласът на България. Повече от 250 танцьори ще изпълнят сценичното пространство до абсолютния му предел в над 30 танцови миниатюри.

„БЪДЕЩЕ“, защото след като танцовото ни училище отбеляза своята 20-та годишнина миналия сезон, това е посоката, в която се взираме всички ние, които стоим зад името The Center. „БЪДЕЩЕ“, защото идваме със цялото танцово познание на вчерашния ден… стоим здраво стъпили в актуалността на днешния ден… и носим в сърцата си своята визия за утрешния ден. С мечтите си за него. Със стремежите си. С модерността. С непреходността. С интегрираните в свръхбързата ни съвременност безвременни ценности и морал, които отстояваме.“ – сподели Георги Гош Енчев, главен хореограф и основател на The Center.

Публиката на сценични изкуства вече познава работата на The Center и тяхното безкомпромисно защитаване на високи естетически критерии. През годините членовете на училището представят проекти, достойни за всяка световна сцена, а още по-впечатляваща е следата, която школата на Гош оставя в хилядите младежи, преминали през школата му не само що се отнася до движенчески техники, стилове и култура, но и до етика, професионализъм и общностно развитие. „Бъдеще“ е спектакъл, очакван с нетърпение и поради факта, че чрез него публиката за първи път ще открие пулса на това, към което поемат хореографите на школата и техните ученици в този нов период за тях – след голямата творческа равносметка и апогей на 20-тата година и техния нов живот в едно време, което никога не е било толкова динамично и предизвикателно за младежите, търсещи своето място в артистичен и човешки план.

Билети за “Бъдеще“ могат да бъдат закупени от The Center World (ул. Шипка 4), на касите на ФКЦ, както и онлайн от www.fccvarna.bg