550 джудисти от 7 държави идват за третото издание на Купа „Варна“

21

Международният турнир по джудо за Купа Варна е само с двегодишна история, но вече може да се нареди сред най-силните състезания за деца през годината.

————

Хотел “Елеганс” в центъра на Варна – уникално място за бизнес пътуване или семейна почивка на най-достъпните цени

————

Поредното трето издание няма да прави изключение и освен познатите ни водещи български клубове, отново ще имаме сериозна международна конкуренция в лицето на Русия, Румъния, Молдова, Украйна, Гърция, Македония и др. Тази година има ръст в броя на клубовете и заявените състезатели – до момента имаме получени заявки от 36 клуба и близо 550 състезатели, а се очакват още записвания традиционно преди началото. Участието на някои от най-силните руски и украински клубове по джудо превръщат Купа Варна в най-сериозния турнир, който се провежда в България в тези възрастови групи.

В програмата на 8 юни в Двореца на културата и спорта са залегнали схватки в 56 категории в 4 възрастови групи, а състезанието ще се проведе на 3 татамита. Началото ще бъде дадено в 9:30 ч. със схватки при най-малките, следва официално откриване на турнира в 12:00 ч., след което ще продължи с по-големите възрастови групи.

За перфектната организация на събитието ще се погрижат домакините от СК „Десант“ и Община Варна.