16-годишна варненка прави фурор в дрифта

7

00

За разлика от повечето 16-годишни, буквално живеещи в мола, едно момиче от Варна се бори за дрифт титлата в „‘Румънския шампионат“.
Кристалина Стефанова – тийнейджърка от Варна спечели второ място в годишното класиране на надпреварата. Въпреки че това е нейната първа състезателна година, Кристалина и синият й Нисан S13 с V8 двигател, покориха пистите в Северната ни съседка.
Тя е дъщеря на трикратният шампион по дрифт в България Красимир Стефанов, от когото се запалва по своята страст. На 13-годишна възраст нейният баща започва да я учи как да дрифтва. Още от тогава Кристалина показва голям потенциал и проявява страст към тази дисциплина. Две години по-късно баща й решава , че е готова за дрифт битки и двамата се записват да карат в румънския шампионат, поради липсата на такъв в България. Там двамата завършват на второ място в класа си. За края на сезона решават да вземат участие в европейския шампионат – King of Europe на Slovakia Ring. Кристалина е на четвърто място в Queen of Europe, а Красимир на второ в PRO класа.
Зад гърба на тези двама човека, прославящи България по чуждестранните писти, се крие едно уникално семейство, в което всички са запалени по дрифта. Майката Ваня Стефанова е мениджър на отбора, без когото Кристалина и Красимир нямаше да постигнат тези резултати. Тя е добре позната в дрифт обществото с организирането на състезанието- Need For Drift Master във Варна всяка година.
За бъдещия сезон Кристалина и Красимир искат да карат на Европейския шампионат – King of Europe с две нови дрифт коли, но поради липсата на средства не са сигурни дали ще могат да осъществят плановете си. Те търсят спонсори, които ще помогнат за българското участие по европейските писти.