Щангист и боксьорка са №1 на Варна за 2018 г. Боил и МФК Спартак са най-добрите отбори (СНИМКИ)

525
Спортист на Варна

За втора поредна година двама състезатели бяха обявени за победители в анкетата „Спортист №1 на Варна“. На подиума се качиха щангистът Христо Христов и боксьорката Станимира Петрова.

Състезателят по вдигане на тежести стана абсолютен европейски шампион до 17 години и взе сребърен медал на младежките Олимпийски игри в Аржентина. Станимира пък грабна европейската титла при жените в София, а на Мондиала в Индия бе сериозно ощетена от съдиите в двубой срещу представителка на домакините. Те получиха призовете си лично от кмета на морската столица Иван Портних. Заедно с тях на подиума се качиха и техните треньори – Живко Николов в клуб Титан и Петър Лесов в клуб Ивайло Маринов.

Христо и миналата година бе №1 заедно с гимнастичката Симона Дянкова.

За отбор на годината в индивидуалните спортове бе определен клубът по кикбокс Боил, който завоюва 58 медала от държавни първенства. Треньор там е Красимир Кирилов.

Отбор №1 в колективните спортове стана МФК Спартак, който изпраща много силна година в плажния футбол. Играчите на Симеон Христов станаха 12-и в Шампионската лига и защитиха титлата си от държавното първенство.

Призът за „Младо дарование“ бе връчен на тенисиста на Черно море-Елит Пьотр Нестеров, който завърши 2018 г. като лидер в ранглистата на тенис Европа за юноши до 16-годишна възраст. Негов треньор е Кристиан Илиев.

В категорията „Спортен дух“ за спортист с увреждания бе отличен Николай Тодоров Дамянов от клуб Вихър. Той завоюва много международни отличия в турнири по канадска борба. Треньор на Николай е Ваньо Биячев.

Най-добър при ветераните стана Илиян Йовков Чакъров от СК Атлетик, който завоюва много успехи в леката атлетика.

На церемонията в Юнашкия салон бяха наградени деветима подгласници на двамата първенци Христо Христов и Станимира Петрова. Те също получиха призовете си лично от Портних. По азбучен ред списъкът изглежда така:

Али Юзеир (СК Вокил, муай тай, треньор Галин Димов)

 

Анна Келман (ЧАР ДКС, художествена гимнастика, треньор Дарина Кирякова)

Атанас Скатов (алпинизъм, ТД Владислав Варненчик)

Богомил Костов (карате, СК Ичи Геки, треньор Емил Костов)

Василики Кадоглу (плуване, КПС Астери, треньор Гергана Василева)

Делян Георгиев (ММА, СК Викинг Инс, треньор Димитър Димитров)

Калина Маринова (ветроходство, Черно море-Бриз, Даниел Николов)

Пьотр Нестеров (тенис, ТК Черно море-Елит, Кристиян Илиев)

Симона Дянкова (художествена гимнастика, национален ансамбъл жени, Филипа Филипова)

Силвия Георгиева (лека атлетика, СКЛА Евър, Цонка Господинова)