Шампион от Големия шлем е сред резервите на Sofia Open

6

Носител на титла от Големия шлем в лицето на Марин Чилич и суперталантът Яник Синер са само част от страхотните тенисисти, които към момента са в списъка на „резервите“ за участие на Sofia Open 2020, съобщава „Тенис Кафе“.

Във вторник организаторите обявиха предварителния списък с участници, който включва 18 тенисисти от топ 35 на ранглистата, правейки надпреварата в „Арена Армеец“ най-силният турнир от категория АТР 250 от години насам.

Към момента последният директно приет за участие е №35 Кей Нишикори. Разбира се, списъкът е предварителен и е възможно в следващите седмици да има и отказали се, което пък да освободи място за някои от останалите заявени, които към момента остават извън основната схема.

Засега първата „резерва“ сред заявилите участие в турнира е №37 в класация на ATP Гидо Пеля. Следващите по ранкинг са французите Юго Умбер и Адриан Манарино, следвани от шампиона от US Open 2014 Марин Чилич.

Яник Синер е девети в списъка на резервите, така че е много вероятно да се наложи да играе квалификации. Сред далите заявки други любопитни имена са още Миомир Кецманович, Джон Милман, Кайл Едмънд, Александър Бублик, Ришар Гаске, Франсис Тиафо, Люка Пуй и други.

Всичко това значи, че и квалификационния турнир в София ще предложи много интересни мачове.