Хандбалисти искат като Лудогорец – да са напролет в Европа

1

IMG_9773В хандбалния Спартак искат да са като футболния Лудогорец и да играят и напролет в европейските клубни турнири. Това разкри президентът на варненци Росен Добрев. Тимът посреща тази събота и неделя английския Руислип Ийгълс в мач от 1/16-финалите на турнира “Чалъндж къп”. Спартаклии купиха домакинството от лондончани и затова и двата мача ще са в зала “Конгресна” на Двореца на културата и спорта – на 30 ноември от 17 ч. и на 1 декември от 16 ч. Всички разходи по двете срещи възлизат на 17 000 лева, за които на клуба са помогнали спонсори.

“Отборът на Лудогорец вече си осигури участие в Европа за пролетта, надяваме се това да сторим и ние. Съперникът ни е напълно преодолим и затова предприехме тази инициатива с купуването на домакинските мачове. Целта е да се класираме за 1/8-финалите, които са през февруари”, заяви Росен Добрев.

От клуба се надяват повече публика да ги подкрепи, заради което са пуснали и свободен вход. “Каним всички привърженици от Варна, независимо на кой отбор са фенове. Клубове от страната също ни обещаха, че ще организират с автобуси идването си до града, за да ни подкрепят. Чакаме и доста ученици от варненските училища. Разчитаме и на всички ангажирани със спорта хора също да дойдат в залата. Все пак ние представяме варненския спорт”, добави Добрев.

Днес в клуба очакват видеозаписи от мачове на Руислип Ийгълс. “Според предваритителната ни информация, съперникът ни разчита на много чужденци, които обаче са предимно студенти. Става дума за унгарци, германци, французи и поляци. По мои спомени от последния мач на България срещу Англия, техният хандбал е на същото ниво като нашето. Така че определено са преодолим отбор”, заяви старши треньорът на спартаковци Пенко Златев.