Спартак на крачка от европейска пролет след успех над англичани

2

IMG_9747Хандбалният Спартак Варна е само на крачка от това да си осигури участие в европейския клубен турнир „Чалъндж къп“ и на пролет. В първата среща от 3-ия кръг на турнира варненци удариха с 24:22 британския Руйслип Игълс в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта. Победата на българския тим можеше да е с по-голяма разлика, ако не бяха пропуснатите 4 наказателни удара.

През първото полувреме играта бе равностойна, като Спартак се оттегли с два гола аванс при 11:9. В началото на втората част английският отбор, който бе символичен домакин, успя да възстанови равенството при 13:13. Срещата продължи да бъде много оспорвана. След силна игра в защита, 6 минути преди края варненци поведоха с 23:18, което се оказа решаващо за крайния успех.

За победителите Бранимир Балчев и Веселин Станков реализираха по 7 попадения, а Живко Димов добави 5 гола. За Руйслип Игълс най-резултатен стана французинът Александре Олбард с 9 гола. Срещата реванш от турнира е утре също във Варна, след като британците продадоха домакинството си на Спартак. Началният час на двубоя е 16 ч.