Спартак изпусна да бие Добруджа като гост

6

IMG_9682Хандбалистите на Спартак изпуснаха да победят шампиона Добруджа в мач от държавното първенство в Добрич. 6 минути преди края варненци водеха с 24:21, но получиха три безответни гола и срещата завърши 24:24. На полувремето резултатът също бе равен – 12:12.

„Не ни достигна тактическа зрялост и в най-важните моменти изтървахме да решим двубоя. Вярно е, че през първото полувреме те също водеха с 3 гола, но ние успяхме да изравним, а накрая, когато имахме такава преднина, направихме куп пропуски. Предстои още много да работим както в бързия пробив, така и при разширената контраатака. Хубавото е, че слабостите са в началото на шампионата и разполагаме с много време, за да ги отстраним”, заяви президентът на Спартак Росен Добрев.

Според треньора Пенко Златев съдиите също не са позволили на тима му да бие в Добрич. „Към края бяхме ощетени в решителен момент. Живко Димов вкара гол, но реферите свириха 9 метра. Ситуацията обаче бе такава, че или се признава гола, или се дава дузпа за нас. После Димов отново пропусна, а 5 секунди преди края при контра Живко Георгиев излезе на добра позиция, но не улучи вратата”, заяви Златев. Най-резултатни от „Спартак” бяха Бранимир Балчев с 9 гола, Веселин Станков – 6, и Живко Георгиев – 5.

„Все пак е хубаво, че не загубихме, тъй като точката срещу пряк конкурент има стойност. Сега целта е да завършим есенния полусезон с четири победи – срещу Локомотив и Интер-Академик в Камчия, и при гостуванията на НСА и в Ловеч. Ако това стане, напролет всички силни отбори ни гостуват и реално може да завършим първи преди плейофите”, допълни Златев.