Хандбалният Спартак спечели бронзовите медали в турнира за Купата на България

6

Снимка: Фейсбук, ХК Спартак

Хандбалистите на Спартак спечелиха бронзовите медали в турнира за Купата на България за мъже. Възпитаниците на Пенко Златев победиха в малкия финал Пирин (Гоце Делчев) с 33:21 (15:11). Най-резултатен за варненци бе Петко Петков с 9 гола.

Вчера спартаклии отстъпиха в полуфинала срещу домакина Шумен с 28:34. Днес пък именно този тим спечели трофея, надигравайки Локомотив (Горна Оряховица) с 25:15.
Пенко Златев сподели за „Петел“, че е доволен от бронзовите медали, като съжалява за вчерашния мач срещу Шумен.

„Добре играхме. Явно беше, че сме по-добрият отбор, така че заслужавахме минимум третото място. Съжалявам, че във вчерашния мач не можахме да се противопоставим на Шумен. Но има много въпросителни: ние, че играхме слабо и притеснено – не знам защо, но не съм доволен и от съдийството. Ако днес както свириха финалния мач международната двойка, бяха свирили вчера, което беше най-резонно, не се знаеше как ще завърши мача. Но това е мястото, което си го заслужихме“, сподели опитният специалист.

„Това е на практика класирането в държавното, ще видим как ще се представим в плейофите, които сега стартират. Ако контузиите на четирима наши основни играчи не бяха станали през първия полусезон, тогава реално можехме да говорим, че сме най-добрия отбор, но в спорта за съжаление стават такива работи. Не сме се отказали от държавното първенство, въпреки по-осакатения състав. Но пък момчетата, които ги заместват, се справят добре. Дано да отидем напред и след толкова години Варна отново да има шампиони“, завърши той.