Хандбалните надежди на „Хера – Варна” с убедителен старт в шампионата

13

Убедителен старт в тазгодишния шампионат по хандбал регистрираха младите надежди на СКХМ „Хера – Варна”. В първия турнир при 11-годишните в зона „Черно море” момичетата на треньорките Димка Предьова и Гергана Ефтимова постигнаха две разгромни победи – срещу „Шумен 98” с 24:0 и срещу „Кубрат” с 18:2. Срещите бяха в зала „Б. Боянов” в Нови пазар, а в същата зона са още домакините от „В. Левски” и „Бяла”.

Успехът на „Хера – Варна” не е случаен – младите варненски надежди се готвиха за първенството цяло лято, а в мачовете си впечатляват с много енергия и себераздаване. „Заслуга за убедителните победи имат всички момичета от отбора. И в двата мача отлични прояви на вратата имаше Виктория Иванова, която допусна само 2 гола”, коментира треньорката Димка Предьова.

„Най-важното е, че в хода на играта момичетата се стараят да изпълняват нашите указания и това се вижда от резултатите. Игровата дисциплина е в основата на успеха”, заяви треньорката Гергана Ефтимова.

С по 16 попадения и в двете срещи се записва капитанката Хелин Неджатиева. Другите голове са на Симона Златева (5), Аделина Янева (3) и на най-малката в състава Ая Арнаудова (2). За успехите на „Хера – Варна” играха още Лора Иванова, Мария Костадинова, Магдалена Цвяткова и Мелинда Ахмед.

Двубоите поради контузия пропусна талантливата Преслава Димова.

Следващият турнир е на 18 декември в Кубрат.