Фурор за „Варнаклайминг“ на Балканиадата в Скопие! Талантливите катерачи спечелиха злато и бронз

39
Страхотно се представиха състезателите на варненския клуб по катерене „Варнаклайминг“ на Балканиадата в македонската столица Скопие. Те завоюваха един златен и един бронзов медал. Росен Рафаилов и Веселина Атанасова заведоха пет деца за участие в надпреварата.
Михаил Рафаилов се представи отлично като спечели шампионската титла в дисциплината „Трудност“ и стана Балкански шампион. Финалът, по който 10-годишния суперталант катери, беше от квалификациите на горната четвърта група и бе изключително труден. „Никой от големите не можа да го качи, включително и демонстратори. Тръгна и още в самото начало остави конкуренцията далеч зад себе си“, споделиха от клуба.
11-годишната Адриана Михалева пък спечели бронзовото отличие, след като направи най-доброто си катерене за този сезон и остави голям брой състезателки зад себе си.
Вихра Калова, която е само на 6 годинки, също се представи изключително успешно, но обстоятелствата около състезанието й оказаха влияние и тя не успя да се пребори за финал. Варненци бяха посрещнати от изключително лоши метеорологични условия, а дъждът и ниската температура едва не отложиха надпреварата. Освен това съревнованието се проточи много и Вихра трябваше да стартира късно привечер. „Тя стартира отлично, катери добре, но умората и досадата от безкрайното чакане й дойдоха в повече. За наше съжаление остана на четвърто място като за награждаването вече беше заспала“, споделиха още от „Варнаклайминг“ за „Арена Варна“.
Заради контузия Александра Ташева (11 години) завърши на 16-ото място, а само едно движение по-малко остави Ралина Георгиева (12 г.) на десета позиция в подреждането и извън финала.
Треньорите на клуба благодариха на родителите на децата, ръководството на клуба и спонсорите.