Фурор за Академик (Варна) на държавното по ски ориентиране (СНИМКИ)

136

В петте дни на Държавното първенство по ски ориентиране СКО „Академик“ Варна успя да завоюва 10 медала в различните възрастови групи и дисциплини. Цели 7 от отличията са в сметката на 3 от младите надежди на варненци Карина Георгиева, Николай Недков и Михаил Стоев.

—————-
Efbet дава 200 лв бонус за нов абонат! Регистрирайте се за секунди тук. Не Ви трябва карта, за да залагате

—————-

В първия ден от първенството Георгиева и Недков грабнаха бронзов медал, в ожесточена конкуренция с още 13 дуета, на смесената спринтова щафета, в групата на младежите до 20 години. До края Георгиева прибави към актива си второ място в средната дистанция при Ж16 и нов бронз, в същата възраст, в класическата щафета, заедно с Диана Кабакова и Велина Митева. Недков пък спечели среброто в спринта при М20 и заедно с Виктор Цачев и Милко Сакаров завоюваха престижното осмо място, в конкуренция на 18 щафети, в елитната мъжка група, в последния ден на състезанието.


Третото острие на „Академик“ Михаил Стоев, завърши с три медала. Първите два бяха бронзови в спринта и дългата дистанция при М16, а накрая и сребро в щафетата при М20, в компанията на Петя Борисова и Атанас Сталев. Във ветеранските групи академиците приключиха с три вицешампионски титли. Илияна Стойчева взе втори места в средна и дълга дистанция, а Милко Сакаров в дълга.


Шампионатът бе организиран от БФО и СКО „НСА-СиВен“ и се проведе в местността “Куртово”, разположена около Юндола. Варненци се подготвиха само с един лагер на сняг, в местността Узана и подготвителното състезание за Купа „Троян“ на Беклемето, където заеха трето място в комплексното класиране. През месец март започват и състезанията от календара по лятно ориентиране, а представителите на СКО „Академик“ Варна са амбицирани да продължат доброто си представяне.