Убедителен първи ден в рали България за шампионите 

5

Снимка: Пресслужба на „Мегапорт Рейсинг“

Рали шампионите Мирослав Ангелов и Георги Гаджев с автомобил Skoda Fabia Rally 2 Evo ще нощуват като лидери в 51-то издание на рали „България“. Екипажът на „Мегапорт Рейсинг“ има преднина от 1:04,6 мин пред Мартин Сурилов и Здравко Здравков с Mitsubishi Lancer Evo 9, съобщиха от пресцентъра на тима на лидерите.

Трети на 2:41,8 мин са Угур Сойлу и Арас Динчер с Skoda Fabia R5. Ангелов и Гаджев спечелиха 9 от 11 отсечки в деня. Още в първата отсечка „Бялата вода“ екипажът натрупа преднина от 6 сек пред гостите от Турция Сойлу и Динчер, и 10,5 сек на Сурилов и Здравков. Във втората отсечка „Девня“ Ангелов остана втори на 2,7 сек, а в следващите етапи битката между двата екипажа бе изключително близка и интересна. В СЕ „Лозево 1“ конкурентите дадоха равно време, след което времената бяха близки до СЕ6 „Лозево 2“, където Сурилов изостана с 14,8 сек и така авансът на „Мегапорт Рейсинг“ нарасна на 32 сек. До деветата отсечка също двата автомобила се движеха със сходно темпо, но на минаването на „Новосел“ 2 шампионите спечелиха с 23,4 сек пред Сойлу, а Сурилов остана трети на 24,3 сек. В следващите две отсечки екипажът кара без риск и завърши като лидер деня.
„Доволни сме от първия ден. В първата отсечка дадохме премерена газ, не рискувахме много заради дупките по асфалта, знаехме, че на макадама след това ще имаме превес. На бързата отсечка Девня видяхме, че Mitsubishi-то може да е бързо и се заформи чудесна битка. Отдавна очаквахме силна конкуренция в родния шампионат. На дъжда също успяхме да се възползваме от условията. В последната отсечка върнахме много газта, защото нямаше смисъл да рискуваме“, коментира Ангелов след финала на деня.
Утре предстоят 5 състезателни отсечки с обща дължина 50 км, от които две минавалия на легендарната „Аладжа манастир“ и суперспециална отсечка в града.