Трима каратисти на Емо Костов станаха шампиони в Ню Йорк

5

DSC_0522Световният и четирикратен европейски първенец по карате киокушин Емил Костов за пореден път се доказа и като треньор на шампиони. Той замина с четрима състезатели на международното първенство на без категории All American Open и се завърна, които спечелиха три шампионски титли. Съревнованието се проведе в залата на „Хънтър Колеж“ в Манхатън, Ню Йорк.

Захари Дамянов за четвърти пореден път супер престижния турнир, в който и тази година взеха участие квалитетни бойци като световния шампион до 90 килограма за 2013 г. Алехандро Наваро, шампионът на Япония и многократен европейски първенец Илия Карпенко, Дармен Садвокасов (№1 на Русия), Олександър Иероменко (№1 на Европа) и други. Варненският топ боец изигра четири ри срещи, побеждавайки съперници от Канада, САЩ, Франция и Русия.

Националните шампиони Христо Йорданов (ката) и Петър Добрев (кумите) дебютираха на в този межнудароден турнир. За съжаление първият отпадна след първата квалификация на ката, а Петър Добрев извоюва шампионска титла, надделявайки над двама съперници от Русия.

Гергана Апостолова-Костова надигра 17 състезатели в своята дисциплина и постигна 6-та поредна победа на ката на „All American Open“.

Eмил Костов, който бе съдия и главен рефер в първенството, заедно с Гергана Апостолова-Костова взеха участие в традиционния семинар, чийто инструктор бе президентът на Международната карате организация киокушинкайкан – световният шампион от 1987 г. на без категории – Канчо Шокей Матцуи.

1382960_665884070098178_1354355864_n