Тодор Славов ще кара Abarth Grande Punto S2000 в Твърдица

0

duval-1_bigБалканският рали шампион Тодор Славов ще стартира на предстоящото рали „Твърдица“ с взет под наем Abarth Grande Punto S2000. Надпреварата, която е втори официален кръг в рали календара на БФАС, ще се проведе тази неделя.

През 2010 г. варненският пилот спечели бронзовите медали при младежите във WRC и въпреки това кара все по-рядко заради липсата на бюджет. Рали „Акрополис“ тази пролет бе последната голяма изява на Тошко и на неговия Renault Clio R3, но нелепа катастрофа лиши Славов от възможността да спечели с лекота първото място при автомобилите с един двигателен мост.
Въпреки проблемите и лошото начало на сезона екипът на Bulbet не се отказа и възстанови автомобила за рали спринт „Варна“, където Славов завърши пети в генералното класиране. На рали „Твърдица“ обаче единствената му цел ще бъде победата, тъй като за първи път в досегашната си кариера той ще кара конкурентен автомобил. Турският тим Pegasus ще предостави на Bulbet един от двата си Abarth Grande Punto S2000, потвърдиха от екипа.

„Това е сбъдната мечта за нас“, коментира Славов. „От много време искахме да наемем автомобил S2000 или R5, който да ни даде шанс да се борим в челото. Сега успяхме и сме изключително благодарни на хората, които ни подкрепят за този старт. За мен предизвикателството ще е по-трудно дори от световния шампионат, защото отдавна нямам сериозен ритъм в участията си, а ще трябва бързо да свикна с новия автомобил.“