Тодор Славов с участие в най-престижното турско рали

3

Slavov_1Балканският рали шампион Тодор Славов ще стартира в края на седмицата в „AVIS Босфорус Рали 2014”, най-престижното турско автомобилно състезание. Славов и неговия навигатор Петър Илиев са фаворитите за спечелване на битката при автомобилите с един двигателен мост, а традиционно силното представяне на екипажа на

Булбет рали тим край Истанбул им вдъхва увереност и за добър резултат в генералното класиране.
Основна цел за българския тандем, освен поддържането на състезателен ритъм, е промотирането на кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица през 2017 година. Само преди няколко дни, Морската столица бе класирана за финала престижната надпревара, като нейни съперници ще бъдат градовете Кашкайш (Португалия), Голуей (Ирландия) и италианския Перужда.

„За нас участието в Босфорус рали винаги е било приоритет. Надпреварата край Истанбул е едно от любимите ми състезания и за мен е удоволствие да карам по макадамовите отсечки там. В последните години нямаме възможност на редовни участия в чужбина и затова всеки старт извън България е важен за поддържане на състезателния ритъм. Ще дадем всичко от себе си, за да бъдем възможно най-напред в генералното класиране и да спечелим при автомобилите от нашата група. А също така искаме да представим достойно нашия град, който за трета поредна година е на финалната права в конкурса за Европейска младежка столица и се надявам, че нашата подкрепа ще помогне за спечелването на тази титла”, сподели балканския рали шампион за 2013 година. Освен Славов и Илиев, в турското рали ще стартират още два български екипажа – Георги Гераджиев/Георги Гаджев (Форд Фиеста ST) и Крум Дончев/Петър Йорданов (Мицубиши Лансър Ево X).

„AVIS Босфорус рали” започва в петък вечер с церемониален старт в едно от преградията на Истанбул Пендик. Там е разположен и сервизния парк на състезанието. Маршрута включва 12 скоростни отсечки на макадам с обща дължина от 190,72 състезателни километра. Финалът на състезанието е в неделя следобед отново в Пендик.